eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Rekordmennyiségű kábelt loptak - napokra leáll a csömöri HÉV

Rekord mennyiségű kábelt loptak el a hétvégén a csömöri HÉV vonalán. Azon túl, hogy a magasfeszültségű vezetékek levágása, megrongálása bizonyos esetekben a forgalomban jelentős akadályt jelent, sőt akár komoly balesetveszély forrása is lehet, súlyos anyagi kárt okoznak a BKV-nak a kábel-tolvajok.

A csömöri HÉV vonaláról körülbelül egy kilométer hosszú tápkábelt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, mintegy 11 millió forintos kárt okozva ezzel a BKV-nak, és több napos kényelmetlenséget, bosszúságot az utasoknak - előreláthatóan szeptember 28-ig buszpótlás szükséges az érintett szakaszon.

A vállalat közleménye szerint az elmúlt pár évben egyre több és egyre nagyobb értékben követnek el kábellopásokat a BKV és az utasok kárára. A BKV az esetek felderítése érdekében együttműködik a rendőrséggel és a Vám- és Pénzügyőrséggel, a bűnmegelőzés érdekében pedig - többek között - éjszakánként kémvillamosokkal is ellenőrzik a forgalmi területeket - miközben a vonalak teljes és állandó őrzését gazdaságossági okok miatt lehetetlen megoldani.

2007 óta a HÉV-nél több mint 160 eset történt, esetenként - átlagosan - közel hárommillió forintos értékben. De előfordult már az is, amikor egyetlen alkalommal közel 30 és félmillió forint kárt okoztak a tolvajok. Az eltulajdonított vezetékek értéke - a villamos és troli ágazatban - 2010-ben már elérte a 100 millió forintot, és a tettesek egyelőre ismeretlenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×