eur:
389.09
usd:
363.7
bux:
67993.16
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rendkívüli irtás kezdődik a szúnyoginvázió ellen

Az árvíz miatt elviselhetetlenül sok a csípős rovar, ezért rendkívüli szúnyogirtást végez az ÁNTSZ - mondta el az InfoRádiónak a szervezet biológusa. Hozzátette: Budapesten hétfő este a levegőből védekeztek, majd a keddtől a földön folytatják. Ennek köszönhetően egy-másfél hét múlva már elviselhetőbbek lesznek az esti órák a szabadban.

Az áradások levonulta után a szúnyogok tömegesen kelnek ki az egybefüggő, nagy területű vizekből - magyarázta az ÁNTSZ biológusa.

Tajti László hozzátette: a lassú, csendes esős időszak miatt sem tudták elkezdeni időben az irtást, mert a tenyészhelyek nem száradtak ki.

A hatalmas mennyiségű vérszívó miatt sok helyütt kibírhatatlan állapotok uralkodnak. Ezeken a területeken rendkívüli irtást kellett végezni, különben ott óránként többezres csípésszámmal számolhattunk volna - fejtette ki a szakember.

A földi irtásnak más a módszere, a célja és a hatékonysága is, mint a légi védekezésnek. Igazából a két eljárás kiegészítheti egymást - mondta el a biológus.

A fővárosban a földi irtás a terveknek megfelelően, kedden és szerdán folytatódik, a csütörtök pedig esőnap lesz. Az irtást egészen szeptember 15-ig ismétli a szolgálat - tájékoztatott a szakember, aki szerint egy-másfél héten belül érezhető hatása lesz a rendkívüli intézkedéseknek.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×