eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem baj, hogy az állam lesz a főszereplő a földpiacon - lapszemle

Nem vágja földhöz a földpiacot, hogy az állam megkerülhetetlen szereplővé válik a területen - írja a Népszabadság.

Szakértők szerint egyelőre kérdéses, hogy a Nemzeti Földalap mennyi pénzt fordíthat vásárlásra, ráadásul a tervezett új előírásokat is viszonylag könnyen ki lehet majd játszani. A parlament hétfőn kezdte tárgyalni a Nemzeti Földalap létrehozásáról szóló törvényt.

Több háziorvos is úgy döntött, hogy nem adja be a kötelező védőoltásokat, nem végez terhességi tanácsadást és halottkémként sem működik - tudta meg a Magyar Nemzet. Szerintük ugyanis évek óta úgy látják el ezt a munkát, hogy senki sem fizet érte. Az egészségbiztosító és az ÁNTSZ azonban úgy véli: az érintettek ezzel szabotálják a kötelező feladataik elvégzését, ezért bírságot helyeztek kilátásba.

Az Index arról számol be, hogy ma reggel teherautókkal és markolókkal nyitja meg és veszi használatba a XVI. kerület a Rákospalotai határutat, ha nem adja át azt a forgalomnak a főváros. Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere pénteken írt nyílt levelet Demszky Gábornak, amelyben három napot adott a főpolgármesternek az út megnyitására. A három hónapja elkészült utat azért nem adták még át a forgalomnak, mivel nem tudták eldönteni, ki üzemeltesse és fedezze ennek ötmillió forintos költségét. A polgármester levelében leszögezte: türelmük elfogyott.

A cseh kormány júliustól visszautalhatja a külföldi filmstáboknak csehországi forgatásaik költségének egyötödét - közli a Napi Gazdaság. A kedvezményhez az Európai Bizottság engedélye kellett, amíg erre vártak, csaknem hárommilliárd koronától esett el az ország.

Mindössze havi százmilliós tételeket jelenthetnek az új lakossági kölcsönökön belül a devizahitelek, miután néhány héten belül hatályba léphet az a jogszabály, amely szerint ingatlanfedezettel nem lehet idegen fizetőeszközben kölcsönt nyújtani - olvasható a Világgazdaságban. A törvény alapján ugyanis a piaci szereplők a jövőben csak egyes fogyasztási hiteleknél - a gépjármű- és áruvásárlási hiteleknél, illetve a személyi kölcsönöknél - adhatnak devizaalapú hitelekre ajánlatokat. Ezek piaca pedig minimális: euróalapon mindössze 190 millió forintnyi személyi kölcsönt nyújtottak májusban a pénzügyi szolgáltatók, gépjárműhitelből pedig 60 millió forintot ért el az új kihelyezés.

A foci világbajnokság szponzori nyeresége után érdeklődött a Pénzcentrum.hu. A világ legnézettebb labdarúgó eseményének támogatói már a tornát megelőzően pozitív hatásokról számoltak be. A cégek eladásai már az idei I. negyedévben emelkedtek, az egymással konkuráló cégek közül mindenki jól járt, az árbevétel növekedése mellett a márkák ismertsége is széles körben terjedt, különösen a kiemelt szereppel bíró távol-keleti térségben. A szponzorok részvényeibe talán külön-külön is érdemes lehet pénzt fektetni, de hazánkban is elérhető a többek között a világbajnokság nyolc fő szponzorának részvényeiből összeállított nyílt végű határozott idejű alap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×