eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Várszegi Asztrik: Új kihívások előtt állnak a keresztények

Nem szabad meglepődniük a keresztényeknek, ha üldözik őket - jelentette ki Várszegi Asztrik püspök. A pannonhalmi főapát az Egyházüldözések és egyházüldözők a Kádár-korszakban című konferencia alkalmából nyilatkozott az InfoRádiónak.

Jézus példája óta a keresztényeknek nem szabad meglepődniük azon, hogy üldözik őket. Ha ebből a világból lennénk, szeretnének minket, de a Megváltó szavai szerint nem csupán ebből a világból vagyunk. Ezért ennek a világnak az érdekeitől gyakran különböznek a szándékaink - mondta Várszegi Asztrik.

A főapát kijelentette: a felekezeteknek meg kell tartania a belső függetlenségüket, mert a modern társadalomban másként jelenik meg az üldözöttség kérdése.

Szerinte ma már nem diktatórikus eszközökkel nyúlnak az egyházhoz, hanem az érdekérvényesítésen keresztül megpróbálják befolyásolni keresztényeket.

A diktatúrában megtapasztalta az egyház a kiszolgáltatottságot és az erőszakot - jegyezte meg az egyházfő a Kádár-korszakra utalva.

A mostani kihívásokra a keresztény eszméknek megfelelő válaszokat kell adni, békességgel, de adott esetben konfrontációval - tette hozzá a püspök.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×