eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Júliustól vége lehet a szívrohamot okozó mobilinternet-számlák korának

Júliustól egyetlen fogyasztónak sem okozhat meglepetést a telefonszámlája csak azért, mert külföldön internetezett a mobilján. Életbe lép ugyanis az ötven eurós határ. Aki e fölött akar roamingolni, azt a szolgálató sms-ben figyelmezteti a költségekre. A limit már most beállítható és módosítható is - hívja fel a figyelmet a hírközlési fogyasztói jogok képviselője.

Azért jó az unió által júliustól bevezetett ötven eurós limit, mert az elmúlt időszakban, a mobil internet népszerűvé válása óta tetemes számlák keletkeztek a külföldi használat miatt. Jórészt a felhasználók tájékozatlansága okozta a bajt - mondta Takács Péter.

A hírközlési fogyasztói jogok képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy a külföldi internethasználat árai eltérnek a hazaitól. A szakértő azt javasolja, hogy aki július előtt elhagyja az országot, és szeretné magát bebiztosítani a meglepetések ellen, már most kérje a szolgáltatójától a limitet, ami csak július elseje után lesz automatikus. Így kialakíthatók olyan díjcsomagok, amelyek a felhasználó egyéni igényeihez igazodnak - tette hozzá.

A szolgáltató egyébként már a beállított költségkorlát nyolcvan százalékának elérésekor jelez, utána pedig a kikapcsoláskor közli, hogy a folytatásnak mik a feltételei - tájékoztatott a jogász.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×