eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Jelentős piaci lehetőségeket rejt a magyar futball

Rabkeresményből törleszthető kártérítés. Drasztikus lehet az idei adócsökkentés Jogosulatlanul kongresszusoznak Lendvaiék.

A Népszabadság arról cikkezik, hogy nívója ellenére komoly piaci lehetőségeket rejt a magyar futball. Az Alt Media kommunikációs cég reprezentatív kutatása alapján ez a sportág akár 2,5 millió embert is elérhetne Magyarországon. Jelenleg csak nagyjából 400 ezer szurkoló nézi rendszeresen a tévében vagy a helyszíneken a meccseket, de megfelelő menedzsmenttel és komoly infrastruktúra-fejlesztésekkel ez a szám már az első körben másfél millióra növekedhetne.

A Magyar Nemzet értesülése szerint százmilliárd forintos nagyságrendű adócsökkentésre készül a Fidesz. A legfontosabb lépés a szuperbruttósítás visszamenőleges eltörlése lenne, ami kár 250 milliárdot is hagyhat a lakosság zsebében. Több elképzelésről még tart az egyeztetés, ilyen a kafeteriajuttatások adójának eltörlése is.

Az Index arról számol be, hogy az MSZP stratégiai bizottsága a választmány tagjaihoz intézett levélben kiosztja a párt lemondott elnökét, Lendvai Ildikót és társait, amiért alapszabály-ellenesen ők akarják összehívni a tisztújító kongresszust. A testület felszólítja a választmányt, hogy álljon a sarkára, és menedzselje le a választás utáni átalakulást. További részletek az Index.hu oldalon.

Az Index cikke szerint nagy terjedelemben ajánlja az amerikai hatóságok figyelmébe a legnépszerűbb orosz újság, a Komszomolszkaja Pravda a környezetszennyező olajfolt elleni nukleáris csapást. Bár a bulvárlap valószínűleg ironizál, a felvetés egyáltalán nem légből kapott. Közben a balesetért felelős cég bejelentette, hogy ha minden jól megy, napokon belül le tudják állítani a szivárgást.

Idén is Demján Sándor vezeti a magyar gazdagok listáját. A Napi Gazdaság Kiadó Kft. kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2010 című kiadvány alapján igazán jelentős elmozdulást nem hozott a 2009-es esztendő a legtehetősebb magyarok körében. Továbbra is Csányi Sándor a második, Várszegi Gábor pedig a harmadik. A változás csupán annyi, hogy a válságból mintha már kifelé tartanának. Jól tükrözik ezt a számok is, hiszen az élmezőny a 2008-as drámai visszaesés után immár felfelé kapaszkodik: Demján Sándor 20 milliárddal, Csányi Sándor 70 milliárddal, Várszegi Gábor pedig 26 milliárd forinttal tudta növelni vagyonát egy esztendő alatt. Igaz, ez még messze van a 2007-es csúcstól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×