eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Bajnai Gordon próbál lelket önteni a szocialistákba

E-mailben köszönte meg a miniszterelnök a szocialistáknak, hogy az elmúlt egy évben kitartottak a válságkezelés mellett - értesült a távirati iroda. Bajnai Gordon szerint a népszerűségvesztésnek előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Elbúcsúzott a kormányfő az MSZP országgyűlési, megyei közgyűlési és önkormányzati képviselőitől, valamint a szocialista polgármesterektől. Bajnai Gordon elektronikus levelet írt az MSZP-s elöljárókhoz, mivel a választásoknak vége, és hamarosan az új kormány is megalakul.

A miniszterelnök a levélben megköszönte, hogy a szocialisták kiálltak mellette, és segítségére voltak a válságkezelésben. Bajnai Gordon azt írta, a kabinet az elmúlt évben olyan politikát folytatott, amiről biztosan tudhatta mindenki, hogy rövidtávon népszerűségvesztéssel jár, és nem hoz gyors választási sikert, de a kormány és az MSZP önös érdeket félretéve, a következményeket és a népszerűtlenséget vállalva dolgoztak együtt.

Bajnai Gordon szerint a szocialistáknak köszönhetően "az új kormány úgy veheti át a kormányrudat, hogy a szekér nem a szakadék szélén egyensúlyozik, hanem a növekedés nehéz, de jó irányba tartó útján halad". A miniszterelnök azt írta, biztos abban, hogy a politikai áldozatvállalás előbb-utóbb megtérül majd.

Bajnai Gordon a levelében próbált lelket önteni a szocialistákba. Bár a mostani helyzet elkeseredésre adhat okot sokaknak, de szerinte számos lehetőséget is rejt magában. Lehetőséget a tanulságok és a kudarcok számbavételére, és arra, hogy a magyar baloldal megtisztulhasson. Biztatásképpen a kormányfő azt kívánta az MSZP-nek, hogy a jövőben is ugyanolyan intenzitással szolgálja az ország hosszú távú érdekeit, mint az elmúlt egy évben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×