eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Együttműködést ígér az új miniszterrel a kórházszövetség

Örömmel veszi a kórházszövetség, hogy egy orvosprofesszor irányítja majd azt a csúcsminisztériumot, amihez az egészségügy is tartozik. A szervezet elnöke szerint nem baj, hogy nem lesz önálló egészségügyi tárca, mert az a lényeg, hogy az átalakításról szóló koncepciót hogyan dolgozzák ki a vezetők.

Mindenképpen pozitív jel az egészségügy számára, ha azt nézzük, hogy milyen jellegű tárcákat vontak össze a csúcsminisztériumban, és ennek legfelsőbb vezetőjeként egy orvosprofesszort neveztek ki - mondta az InfoRádiónak Rácz Jenő.

A Magyar Kórházszövetség elnöke úgy látja: a miniszterjelölt első nyilatkozataiból kiderül, hogy nem csak a szaktudása révén érti az egészségügy gondjait, hanem meghallotta a különböző szakmai szervezetek hangját is. A szövetség előzetes várakozásai ezzel tökéletesen beigazolódtak - tette hozzá.

Nem lát abban kivetnivalót a szervezet vezetője, hogy az egészségügyet több más tárcával vonták össze. Szerinte nem az a lényeg, mi a neve egy minisztériumnak, hanem az, hogy az ott dolgozók milyen terveket akarnak megvalósítani, és hogy ezek mennyire illeszkednek a szakma elképzeléseihez.

Rácz Jenő hangsúlyozta: egyetértenek Réthelyi Miklós azon törekvéseivel, amelyekkel a jövendőbeli tárcavezető rendezni kívánja a rezidensek és a kórházak finanszírozásának kérdését. Ha megkérdezik a véleményüket, szívesen segítenek a megoldások kidolgozásában a kórházszövetség képviselői - szögezte le Rácz Jenő.

Az InfoRádió úgy tudja: a szervezet elnökségi ülésén elfogadja azt a javaslatot, hogy a szövetség vállaljon aktív szerepet a kórházak finanszírozási, funkcionális és strukturális átalakításáról szóló legalább 10 éves terv elkészítésében a kormánnyal.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×