eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin

Gyógyvízben fürödhet majd otthon sok zuglói

Évente több tízmillió forint bevételt remél a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Paskál Strandfürdő medencéit tápláló kút vízfeleslegének értékesítéséből - tudta meg az InfoRádió a részvénytársaság műszaki igazgatójától. A strandfürdőt tápláló kút fölé egy magántársaság lakóparkot épít, és azt ígérik, hogy a lakásokban termálvíz folyik majd.

A Cordia Zrt. magát a kutat nem szerezte meg, a felesleges gyógyhatású termálvizet viszont bevezetheti a 2009. tavaszára elkészülő lakásokba.

A projekt igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: garantálják, hogy a strandfürdő nem szenved kárt a beruházás miatt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. műszaki igazgatója az InfoRádióban azt mondta: a Paskál-strand vízellátása nem kerül veszélybe amiatt, hogy a Cordia Zrt. mellette épülő lakóparkjába vezetik el a kút minősített gyógyvizének egy részét.

Főként azért nem, mert a Paskálon a víz dacára anyagi okokból nincs gyógyszolgáltatás, bár a hosszú távú tervek között annak elindítása is szerepel.

A termálvíz, mint ahogy minden, a föld mélyében lévő kincs az állam tulajdona.

Az 1965-ben épült kútból, 1.700 méter mélyről nagyjából 69 fokos minősített termálvíz tör fel, naponta 663 köbméter mennyiségben. A fürdő ebből a felesleget, 160 köbmétert ad át a társaság a lakóparknak, évente több 10 millió forintért.

Rák Tibor hozzátette: a víz felhasználását nem akadályozza meg az építkezés, a kút ugyanis körbe van kerítve, a gyógyfürdő zrt. pedig egy szolgalmi úton tudja megközelíteni.

Bálint Attila, a lakópark projektigazgatója korábban azt mondta: a lakásokba bevezetendő víz egyszerre rendelkezik a termálvíz, a gyógyvíz és a termális ásványvíz minősítéssel is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×