eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Felújítják a Mátyás-templomot

Áprilisban kezdődik és várhatóan 2010-ben fejeződik be a Mátyás-templom teljes körű rekonstrukciója. Az erről szóló kivitelezői szerződést hétfőn írták alá a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában.

Ács Tamás, a tárca helyettes államtitkára elmondta: a budavári Nagyboldogasszony-templom felújítása során helyreállítják a műemlék belső és külső burkolatát, a díszítőfestést; lecserélik a teljes tetőhéjazatot, megújul az orgona és korszerűsítik a teljes gépészeti, elektronikus hálózatot.

A jelenleg helyenként életveszélyessé vált templom rekonstrukcióját a Reneszánsz Kőfaragó Rt. és a Magyar Építő Rt. által alkotott konzorcium végzi el. A kivitelezés csaknem 5 milliárd forintba kerül.

Felújítják a harangtornyot is, amelyen most akár harangozási tilalmat is elrendelhetnének. 80 kilométer/órás szélnél ugyanis már akkora rezgések terhelik a tornyot, ami mellett már nem lenne szabad használni a harangot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×