eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Szonda: minimális MSZP-előny

Minimális szocialista előnyt mért a Szonda Ipsos közvélemény-kutató intézet. Az adatok a Népszabadságban jelentek meg. A cég szerint jelenleg nem tapasztalható kormányváltó hangulat.

Az összes választókorú körében az MSZP-nek 30, a Fidesz-KDNP listájának 28 százalékos a támogatottsága.

A szocialisták a biztos pártválasztók 46 százalékára, a Fidesz pedig 43 százalékára számíthat - derül ki a Szonda Ipsos jelentéséből.

A kutatás megállapítja, hogy a lakosság fej fej melletti versenyt érzékel, de inkább az MSZP győzelmét várja.

A lakosság relatív többsége azt szeretné, ha a Gyurcsány-kormány folytatná tevékenységét, nincs kormányváltó hangulat - állítja a Szonda Ipsos.

Jelenleg a választásra jogosultak 61 százaléka úgy véli, hogy az áprilisi választások első fordulójában leadja voksát, ez még mindig elmarad a négy évvel ezelőtt mért 69 százaléktól.

A részvételi szándék és a szavazati valószínűségek március közepi szintje alapján az MSZP-nek legkevesebb 2,2 millió szavazója lehet az első fordulóban, a Fidesz-KDNP listájára pedig legalább 2,1 millióan szavazhatnak. Mindkét pártnál néhány százezerrel bővülhet a szavazói kör - véli a Szonda Ipsos.

Az SZDSZ tartja az 5 százalékot, a biztos szabad demokrata szavazói kör jelenleg 200 ezer főt tesz ki. Nem kizárt az MDF bekerülése a parlamentbe bár a konzervatív párt ezúttal is az idei évre jellemző 3 százalékos szavazói körrel rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×