eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Merénylet, ledarálás: a kampány a fenyegetések szezonja

Évente átlagosan 30-40 esetben fenyegetnek meg politikusokat Magyarországon, de választási kampány idején ez gyakrabban fordul elő. Az elmúlt időszakban legalább három ilyen eset történt.

A feleség napirendje

Február 22-én egy olyan hívást rögzített a rendőrség, amelyben valaki pontos információkat sorolt arról, melyek a kormányfő feleségének rendszeres napi programjai és merre közlekedik.

A köztársasági őrezred vezetője ezt követően elrendelte Gyurcsány Ferenc családjának védelmét. Az ügyben nyomoz a rendőrség.

Merénylet

Március elején egy kaposvári fiatal e-mailben fenyegette meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, miszerint ha egy hónapon belül nem lép vissza, akkor merényletet követnek el ellene. A Nemzeti Nyomozó Iroda két nap alatt felderítette az ügyet, a 17 éves fiú ellen eljárás indul.

Az élet elleni fenyegetésért öt év börtön is kiszabható, de a hasonló ügyekben általában felfüggesztett börtönbüntetést kapnak az elkövetők - mondta el az InfoRádióban Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója.

A gyermekek élete

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje feleségének nevére olyan levél érkezett, amelyben valaki gyermekei ledarálásával fenyeget arra az esetre, ha Orbán Viktor nem hagyja abba a politizálást.

Orbán Viktor értesítette a Köztársasági Õrezredet, de nem kért védelmet a családja számára.

A rendőrség addig nem indít nyomozást, amíg meg nem kapja a fenyegető levelet - közölte Garamvölgyi László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×