eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A Fidesz egyelőre nem térne vissza a kétéves büdzsére

A Fidesz hatalomra kerülése esetén egyelőre nem gondolkodik kétéves költségvetésben - közölte a párt alelnöke. Varga Mihály úgy látja, a Költségvetési Tanács felállítására a többi között a büdzsé átláthatósága miatt van szükség.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta, hogy az állami túlköltekezésnek hitelességromboló hatása is van, ráadásul a piaci szereplők számára átláthatatlan a büdzsé.

Varga Mihály hozzátette: a testület a kormánynak és a parlamentnek is egyszer-egyszer dobhatná vissza a törvényjavaslatot.

A 3-4 fős tanácsban helyet kapna az Állami Számvevőszék elnöke, de a Fidesz korábbi pénzügyminisztere szívesen látná a testületben a jegybank elnökét is.

Annak nem látja értelmét, hogy a pénzügyminiszter is a véleményező bizottság tagja legyen.

A tanács konkrét lépéseket is kezdeményezne, ebben különbözne az Állami Számvevőszéktől.

Varga Mihály elmondta: a Fidesz egyelőre egyéves költségvetésben gondolkodik.

Azt egyelőre nem találták ki, hogy a miniszterek fizetésük mekkora hányadától esnének el, ha a költségvetés hiánya nagyobb lenne a vártnál.

MSZP: nincs szükség a testületre

Hiteltelen a Fidesz és Varga Mihály javaslata, mert ha a párt betartaná a választási ígéreteit, akkor háromszorosára nőne a költségvetési hiány - mondta el Élő Norbert, a gazdasági bizottság szocialista tagja.

A politikus szerint a hiány kordában tartásának az a módja, hogy be kell tartani a költségvetési törvény.

Nincs szükség a költségvetési tanácsra, nincs szükség a bürokrácia növelésére, mert az Állami Számvevőszék már ellenőrzi a költségvetést - tette hozzá Élő Norbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×