Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán meghagyná a több adókulcsot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem támogatja az egykulcsos adórendszer bevezetését a Fidesz elnöke. Orbán Viktor azután beszélt erről, hogy átvette a gazdasági konzultációt összegző dokumentumot. A politikus szerint az ország az elmúlt időben növelte függőségét, a kormány pedig nem veszi figyelembe a magyar emberek, a kis- és közepes vállalkozások érdekeit.

Orbán Viktor közölte: azért nem támogatja az egykulcsos adórendszer bevezetését, mert azzal nem lehetne biztosítani a családi kedvezményeket.

A Fidesz elnöke szerint a mostani adórendszer család-, munka- és vállalkozás-ellenes. Jelenleg mintegy 700 ezer embernek nincs állandó munkája Magyarországon - tette hozzá.

A volt miniszterelnök szerint korábban a Bokros-csomaggal és a mostani 100 lépés programjával is az a gond, hogy arról nem kérdezték meg a vállalkozásokat.

Matolcsy György, a Gazdasági Konzultáció elnöke elmondta: a véleményt nyílvánító vállalkozások az egykulcsos adórendszert és a munkát terhelő járulékok radikális csökkentését szorgalmazzák.

Utóbbi esetében a megkérdezettek az élőmunkára kirótt 16 százalékos adóterhet tartanák ideálisnak.

Az Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint a magyar gazdaság hármas nyomás alatt működik, hiszen a vállalatoknak meg kell birkózni az ázsiai cégek jelentette nyomással, a tőke- és az adóversennyel egyaránt.

Matolcsy György szólt arról is, hogy a gazdaság szereplői szerint veszélybe kerülhetnek a már meglévő munkahelyek is, ha nem mérséklik a járulékokat.