eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő Boris Johnson brit miniszterelnök egy PCR diagnosztikai műszert néz a brit közegészségügyi kormányhivatal egyik laboratóriumában tett látogatása során az angliai Salisbury közelében fekvő Porton Down technológiai központban 2020. november 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/AFP/Adrian Dennis

Tíz nagy központban kezdik meg Angliában a koronavírus elleni oltásokat

Európában elsőként jóváhagyták a brit hatóságok a Pfizer koronavírus elleni szérumának használatát. A szérumból brit illetékes szervek 40 millió adagot vásároltak.

A hatóságok máris kijelöltek tíz nagy központot a lakosság beoltására. Az országos programhoz a hadsereg is felajánlotta segítségét.

A központok között lesz a London dokknegyedében 1850 óta működő, hatalmas Nightingale Kórház éppúgy, mint az epsomi lóversenypálya, a bristoli focistadion, több konferenciaközpont és Newcastle-ban a Tudományok Parkja. Ha minden simán megy, akkor már

hétfő reggel hét órakor megkezdődhet az első oltások beadása.

A legtöbb helyen napi tizenhárom órás műszakot tartanak majd.

Ezen nagyvárosi központok mellett ezer orvosi rendelőben és gyógyszertárban is oltanak Anglia-szerte.

A háziorvosok közül nem mindegyik örül a kapott rendkívüli feladatnak, mert a koronavírus elleni szérum kényes jószág, speciális bánásmódot igényel,

négynél többször nem szállítható egyik helyről a másikra,

és végig mínusz 70-80 Celsius-fokon kell tartani. Emiatt lehet, hogy háziorvosokat végül nem vonnak be a tömeges injekciózásba, megpróbálják a feladatot teljes egészében kórházakra bízni.

A mélyhűtéses kiszállítás az a terület, ahol a hadsereg segítséget tud nyújtani. Háromezer katona felkészült, további tizennégy ezer vethető be szükség esetén. Az egyik tiszt így nyilatkozott: "utasítást kaptunk, hogy ne használjuk a tömeges oltás kifejezést, beszéljünk közösségi oltóakcióról, mert az jobban hangzik."

(A nyitóképen: A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő Boris Johnson brit miniszterelnök egy PCR diagnosztikai műszert néz a brit közegészségügyi kormányhivatal egyik laboratóriumában.)

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×