eur:
394.38
usd:
363.07
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Takács Kincső továbbjutott, Balla Virág majdnem megcsípte a második helyet

Balla Virág a harmadik helyen ért célba a női kenu egyesek 200 méteres távjának második előfutamában. Az utolsó előfutamban Takács Kincső második lett, továbbjutott.

Az elsősorban a páros számra fókuszáló Balla Virág – aki szinte az utolsó pillanatban ugrott be erre a számra a vállsérülést szenvedett Horányi Dóra helyett – az amerikai Nevin Harrison és kis különbséggel a kubai Katherin Nuevo Segura mögött harmadik lett futamában, ezért a reményfutamban evez majd a középdöntőbe kerülésért.

Az ötödik, utolsó előfutamban a lengyel Dorota Borowska volt a legjobb, simán nyert. Takács Kincső nem kezdett jól, de az utolsó ötven méteren óriási hajrát nyitott a csak európai kenusokat magába foglaló futamban. Az utolsó néhány húzással behozta másodiknak a hajóját, s becsúszott másodiknak.

„Nagyon jó érzésekkel telt ez a néhány nap itt Tokióban, Virággal együtt nagyon jól érezzük magunkat és hálásak vagyunk, hogy történelmet írhatunk, női kenusként itt lehetünk az olimpián. Remélem, hogy ez a könnyedség megmarad a verseny végéig" - nyilatkozott Takács Kincső.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Burkoltan beintett az Európai Unió az ukránoknak

Burkoltan beintett az Európai Unió az ukránoknak

Az uniós országok az európai mezőgazdasági lobbik nyomására megállapodásra jutottak arról, hogy korlátozásokat vezetnek be az ukrán mezőgazdasági termékek EU-n belüli értékesítésére. Ez a döntés, amelyet az uniós vezetők közelgő csúcstalálkozója előtt hoztak, várhatóan jelentős, évente több mint 1 milliárd eurós bevételkiesést jelent Ukrajnának, ami a baromfi-, tojás-, cukor- és búzaexportra is hatással lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×