eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Drámai körülmények között lett negyedik Andrásfi Tibor

Hosszabbításban veszítette el az egész nap folyamán kiválóan vívó Andrásfi Tibor a bronzérmet párbajtőr egyéniben.

Andrásfi Tibor ellenfele a bronzmérkőzésen a 21 éves, kellemetlen stílusú Mohammed El-Szajed volt. Az egyiptomi vívó búcsúztatta a Siklósi Gergelyt kiejtő Neissner Loyolát a negyeddöntőben. Gondoltuk, hátha ez jó ómen, mert Andrásfi korábban megverte már a Koch Mátét legyőző Lugót.

A magyar vívó vitte be az első találatot, 1-0. Lábszúrással egyenlített az ellenfél, 1-1. Két perc elteltével egy kitöréssel ismét Andrásfi került előnybe, 2-1. Öt másodperccel az első harmad vége előtt együttes találatot értek el, 3-2.

A második harmad első találatát El-Szajed adta, leguggolva, 3-3. Nagyon hosszú előkészítés után, egy parádriposzttal újra Andrásfi Tibor szerzett vezetést, 4-3. Mindössze öt egylámpás tust, meg egy együttest hozott az első hat perc, óriási volt a feszültség, rendkívüli taktikai csatát vívtak.

Először vezetett Andrásfi két tussal, 5-3. Az egyiptomi előrelendült, szépített, 5-4, majd kiegyenlített, 5-5. Két perc volt még ekkor a vívóidőből. Újra Andrásfi tudott tust adni döntetlennél, 6-5. Egy-egy büntetőtalálattal 7-6. Tizennégy másodperccel a vége előtt kiegyenlített az egyiptomi, 7-7.

Új meccs kezdődött. Sorozatban Andrásfi Tibor harmadik mérkőzésén is hosszabbítás döntött. Együttest szúrtak, 8-8. Az egyiptomi talált, szabálytalanul. Összecsaptak, 4.47-tel a vége előtt Andrásfi talált, de ezt sem adták meg. Andrásfinak találnia kellett. Együttest szúrtak, 9-9. Megint együttes, 10-10. Andrásfi elindult, El-Szajed védett és talált, övé lett a bronzérem.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×