eur:
394.65
usd:
369.54
bux:
65342.31
2024. április 23. kedd Béla

Remek siker Ausztria ellen

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Ausztria ellen a franciaországi Európa-bajnokságon, a csoportkör első fordulójában.

Az osztrákok Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Alaba, Baumgartlinger – Arnautovic, Junuzovic, Harnik – Janko, a magyarok pedig Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh K. – Szalai összeállításban lépett pályára.

Idegesen kezdett a magyar csapat, David Alaba már az első perc közepén távolról a kapufára zúdította a labdát. Király Gábornak nem lett volna esélye, ha kicsit pontosabban céloz a Bayern sztárja.

A 4. percben Kleinheisler László középről eresztett meg egy lövést, de ez nem okozott gondot Almernek. Az első pillanatok feszültsége csökkent.

A 10. percben Alaba ismét veszélyeztett, ezúttal a 16-oson belülről, Király azonban védeni tudott, majd nem sokkal később Kleinheisler jócskán felé lőtt.

Harcos mezőnyjáték után a 23. percben Gera lőtt kapura, veszélyt azonban nem okozott a próbálkozása.

A 33. percben Dragovic rúgta meg az előretörő Szalait, sárga lapot kapott érte. A szabadrúgás után a középcsatár fejelhetett, de ez felszabadítással ért fel.

Nem sokkal később Király Junuzovic pattogó lövését tenyerelte szögletre.

A 41. percben Arnautovic remek passza után tiszta helyzet maradt ki, majd Kleinheisler átadását Dzsudzsák nem találta el jól a labdát. Gól nélkül zárult az első félidő.

A szünetben nem cserélt egyik szakvezető sem. A második félidő elején Fiola megpattanó lövése nem okozott zavart, Alaba beadása Arnautinovic próbálkozott, majd Gera kísérlete ment mellé.

Az 55. percben Dzsudzsák óriási lövését öklözte szögletre Almer.  

A 62. percben Kleinheisler passza után az addig sokat, de kevés sikerrel küzdő Szalai talált a kapuba, vezet a magyar csapat.

Nem sokkal később Dragovic megkapta a második sárgáját, így emberelőnybe is került a magyar csapat.

Felgyorsult a játék, egyre többet próbálkozott a magyar csapat. Az osztrákok nem jutottak el lövésig.

A 87. percben Stieber Zoltán egy ellentámadás végén a kapuba talált, 2-0!

Az ötperces hosszabbításban Királynak nem volt szüksége bravúrra, a magyar csapat a várakozásokat felülmúlva, remek játékkal kezdte az Eb-t.

A Portugália-Izland mérkőzés kilenc órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×