eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Lionel Messi, a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya ünnepel a Curacao elleni barátságos mérkőzés után Santiago del Esteróban 2023. március 28-án. Az argentin válogatott 7-0-ra győzött, Messi három gólt lőtt.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Egy gólt elkérhettünk volna tegnapra Messitől

A hétszeres aranylabdás Lionel Messi két góljával 2-0-ra nyert a világbajnoki címvédő Argentína Peru vendégeként a 2026-os labdarúgó vb dél-amerikai selejtezőjének negyedik fordulójában.

Az elmúlt hetekben izomsérüléssel küzdő, 36 éves sztár kedden kezdőként lépett pályára Limában, és a mérkőzés 32., valamint 42. percében talált be. Messi mesterhármast érhetett volna el, de az 57. percben szerzett gólját videóbírós ellenőrzés (VAR) után érvénytelenítették.

Az argentin támadó így pályafutása során már 31 alkalommal volt eredményes a dél-amerikai vb-selejtezők történetében, amivel

utolérte az örökranglista élén az uruguayi Luís Suárezt.

Ami a többi kedden játszott dél-amerikai selejtezőt illeti, Uruguay 2-0-ra verte Brazíliát, s utóbbi együttes sztárja, Neymar súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A venezuelaiak 3-0-ra győzték le Chilét, míg Paraguay 1-0-ra nyert Bolívia ellen, Ecuador pedig gól nélküli döntetlent játszott Kolumbiával.

A következő két körben a tabella élén álló argentinok Uruguayt fogadják november 16-án, öt nappal később pedig a brazilokkal csapnak össze.

Eredmények, 4. forduló:

  • Peru-Argentína 0-2 (0-2)
  • Uruguay-Brazília 2-0 (1-0)
  • Ecuador-Kolumbia 0-0
  • Paraguay-Bolívia 1-0 (0-0)
  • Venezuela-Chile 3-0 (1-0)

Az állás: 1. Argentína 12 pont, 2. Uruguay 7 (8-5), 3. Brazília 7 (7-4), 4. Venezuela 7 (5-2), 5. Kolumbia 6, 6. Ecuador 4 (4-3), 7. Paraguay 4 (1-2), 8. Chile 4 (3-6), 9. Peru 1, 10. Bolívia 0.

Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát.

A dél-amerikai kontinens tíz csapatából hat jut ki egyenes ágon a vb-re, a hetedik pedig interkontinentális pótselejtezőt vívhat. A 48 válogatottat felvonultató világbajnokság társházigazdája az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó lesz három év múlva.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×