eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország – Egyesült Államok mérkőzésen a IX. Volvo Kupa nemzetközi férfi vízilabdatornán Budapesten, a XIV. kerületi Laky Károly Sportuszodában 2015. február 13-án.
Nyitókép: Kovács Anikó

Kivételes megemlékezés Benedek Tiborra

A tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ötvenedik születésnapja előtt tisztelegnek.

Bélyeg kibocsátásával emlékezik a Magyar Posta az 1972. július 12-én született, háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóra. Benedek Tibornak, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának a portréja látható a bélyegen.

Az összeállítás emellett tartalmaz egy alkalmi borítékot, melyen egy dobójelenet látható, valamint egy alkalmi bélyegzőt is, ennek motívuma Benedek Tibor legendás mozdulata, vízilabdát tartó csuklószorítós bal karja.

A bélyeg Viszlay Márk, a boríték Szaka József fotójának felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján készült:

forrás: Red Lemon

Idén a Magyar Posta Benedek Tibor ötvenedik születésnapja mellett az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád jubileumi születésnapjára adott még ki hasonló összeállítást. A Benedek Tibor emléke előtt tisztelgő alkalmi bélyeg és elsőnapi bélyegzésű alkalmi boríték szerdától vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

forrás: Red lemon
forrás: Red Lemon

Benedek Tibor életének 48. évében súlyos betegség után 2020. június 18-án hunyt el.

Az InfoRádió Aréna című műsorának többször is vendége volt Benedek Tibor, utoljára 2016. április 17-én:

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×