eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
#353 Szalay Balazs (hun), Bunkoczi Laszlo (hun), Opel, Opel Dakar Team, Auto, action during the 5th stage of the Dakar 2021 between Riyadh and Al Qaisumah, in Saudi Arabia on January 7, 2021 - Photo Eric Vargiolu / DPPI
Nyitókép: Eric Vargiolu / dakar.hu

Véget ért a Dakar Szalay Balázséknak

Nem tudja folytatni a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-terepralit a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros.

A magyar duó a csütörtöki bukás után elindult a pénteki szakaszon, de az Opel Dakar Team Facebook-oldala szerint tíz kilométerrel a start után megszűnt az autóban a négykerékhajtás, ezért visszafordult a kiindulási ponthoz.

Szalayék kétkerékhajtással nem tudták volna teljesíteni a gyorsaságit, ezért az aszfaltos úton mentek át Háilba, a szombati pihenőnap helyszínére. Elvben folytathatták volna a versenyt, ha erre a napra felhasználják az úgynevezett jokert, de a továbbiakban eredményük már csak a napi értékelésbe számított volna bele, az összetettbe nem. Az Opel Dakar Team kettőse végül úgy döntött, hogy tartalékalkatrészek hiányában nem folytatja a versenyt.

Huszonöt éve, amikor először indultam a Dakaron, az elejétől kezdve szenvedtünk, és ez most sajnos megismétlődött

- mondta Szalay Balázs, aki eddigi 15 Dakarjából kilencet befejezett.

"Már az első napon nagy hátrányba kerültünk, amikor eltört a kormányösszekötő, onnantól minden egyes nap szenvedés volt a rossz rajthely és a technikai gondok okán. Aztán tegnapelőtt, amikor leestünk egy dűnéről és megcsavarodott a kardán, ámokfutássá vált számunkra a Dakar" - elevenítette fel szombaton a történteket.

Emlékeztetett, hogy kamionos segítséggel eljutottak a táborig, majd a szerelők egész éjjel dolgoztak, de másnap hamar kiderült, hogy nincs hátsó hajtása az Opel Grandland X-nek, kétkerékhajtással pedig képtelenség lett volna végigmenni a szakaszon, ezért visszafordultak.

"Lenne lehetőségünk felhasználni a jokerünket, amivel az experience kategóriában tovább mehetnénk úgy, hogy csak a napi értékelésben szerepelnénk, az összetettben nem. Ám mivel a tartalékalkatrészeinket feléltük az elmúlt napokban, ezzel a lehetőséggel sem tudtunk élni, úgyhogy a Dakar ma sajnos befejeződik számunkra" - tette hozzá.

A mezőny a szombati szünnap után a vasárnapi hetedik szakaszon a Háil és Szakaka közötti 738 kilométeres utat teszi meg, amelyből 471 kilométer lesz a gyorsasági rész.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×