eur:
392.99
usd:
367.24
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A ferencvárosi Myrto Uzuni (b) és Jacob Une Larsson, a svéd Djurgarden játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Djurgarden mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. augusztus 19-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Olyan a Fradi helyzete a Celtic ellen, mint 1965-ben volt

A Ferencváros – hosszú és dicsőséges történetében – eddig egyszer játszott idegenben nemzetközi kupamérkőzést, úgy, hogy otthon nem volt visszavágó. Annak a meccsnek az eredménye most tökéletes lenne este a Celtic Parkban. De jó is lenne egy fiatal Fenyvesi Máté!

A Fradi eddigi egyetlen egymeccses idegenbeli – tehát nem semleges pályán játszott és nem a hatvanas években szokásos harmadik mérkőzést jelentő – kupacsatája az 1965-ös, Juventus elleni VVK-döntő volt, amelyet dr. Fenyvesi Máté góljával nyert meg 1:0-ra Torinóban. A klub, a közelgő New York-i utazás miatt beleegyezett abba, hogy csak egy mérkőzésen, Olaszországban rendezzék meg a döntőt, lemondott a Népstadionbeli visszavágó lehetőségéről…

Már csak azért is érdemes a hatvanas éveket citálni, mert a mostani ellenfél, a Celtic FC éppen akkoriban élte fénykorát. Története legnagyobb sikerét 1967-ben, a BEK megnyerésével érte el, csapata híres volt arról, ami ma már elképzelhetetlen: a tizenegy játékos kivétel nélkül Glasgow-ban, vagy attól ötven kilométernél nem távolabbra született.

A Celtic szinte minden esztendőben indult-indul a nemzetközi porondon, így – amellett, hogy a Ferencvárossal már a múlt század tízes éveiben már kétszer is találkozott a szintén zöld-fehér riválissal – az európai kupákban is többször mérkőzött már a Celtic magyar riválissal. Igaz, a Fradival nem! A legemlékezetesebb két párharc talán az MTK KEK-elődöntője 1964-ból, a 0:3-ról kiharcolt továbbjutással, valamint az Újpesti Dózsa 1972-es továbbjutása a BEK-ben. Sajnos, a kinti mérleg nem jó: a skótok hat párharcból ötöt megnyertek, csak a Dózsa tudott egyszer 1-1-es döntetlent kiharcolni.

Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy

a Fradi Szergej Rebrov irányításával még nem veszített nemzetközi kupamérkőzésen idegenben,

olyan csapatok ellen lépett pedig pályára, mint a Ludogorec (kétszer is), az Espanyol, a CSZKA Moszkva, vagy ac Dinamo Zagreb. Ezek a meccsek előtt sem adtak több esélyt a magyar bajnoknak, mint most…

Mind a két csapat a 2020–2021-es idény elején tart, igaz, a Celtic már valamivel többet játszott. Már egyik sem százszázalékos. Rebrov bizonyára kiválóan feltérképezte stábjával az ellenfelet, amelyben szerepet kaphatott Bogdán Ádám is, aki az utóbbi években Skóciában, a Hibernianben védett, ott és az angol Boltonban is volt edzője a Celtic mostani főnöke, Neil Lennon.

A Fradi nagy valószínűséggel ugyanazzal a tizeneggyel kezd, mint a Djurgården ellen, két alapember, Sigér Dávid – aki sérülése dacára tagja a válogatott keretnek – és Olekszandr Zubkov nincs a benevezettek között.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, az M4 Sport közvetíti. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a győztes a Bajnokok ligája, a vesztes az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába kerül. Sorsolás jövő hétfőn, augusztus 31-én.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×