eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Eldőlt a francia futballbajnokság sorsa

A francia legfelsőbb bíróság helybenhagyta a labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályának áprilisi félbeszakításáról, majd befejezéséről szóló döntést, ezzel együtt a kieső Amiens és Toulouse reménykedhet, hogy mégis az élvonalban maradhat.

A francia liga (LFP) a koronavírus-járvány hatására - a kormányzati döntéssel összhangban - határozott a Ligue 1 és Ligue 2 befejezéséről akkor, amikor még tíz forduló hátravolt a küzdelmekből. Ez azt is jelentette, hogy a hetedik helyezett Olympique Lyon egy ponttal lemaradt az Európa-liga-indulást jelentő helyről, az Amiens és a Toulouse pedig kiesett. Mindhárom klub fellebbezett az idény befejezése ellen.

A bíróság most elutasította a beadványt, de a két utolsó klub esetében felfüggesztette a kiesést. Miután a Lorient és a Lens csapatát feljutónak nevezték meg a második ligából, a bíróság most arra utasította az LFP-t, hogy vizsgálja felül a következő szezonra tervezett bajnoki versenykiírást, ami így akár 22 csapatos élvonalat is eredményezhet.

A bajnokság befejezéséről hozott döntés miatt sok kritika érte az LFP-t, főleg annak fényében, hogy a többi európai topligában, így Németországban, Spanyolországban, Angliában és Olaszországban folytatták, illetve hamarosan folytatják a küzdelmeket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×