eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Női röplabda Bajnokok Ligája - Főtáblás a Vasas

A Vasas Óbuda feljutott a női röplabda Bajnokok Ligája főtáblájára, miután a selejtező második fordulójának visszavágóján 3-0-ra nyert az albán Partizani Tirana otthonában.

Magyar csapat korábban még soha nem jutott selejtezőből főtáblára a röplabda BL-ben, a Nyíregyháza a 2002-03-as és a 2003-04-es idényben alanyi jogon volt tagja az akkor még csak 16 együttest számláló mezőnynek.

A Vasas a főtáblán az olasz bajnok, tavasszal BL-ezüstérmes Coneglianóval, a sorozat 2018-as második helyezettjével, a román Alba Blaj csapatával, illetve a francia Nantes-tal találkozik, az első meccsét november közepén vívja a magyar bajnok.

BL-selejtező, visszavágó:

Partizani Tirana (albán)- Vasas Óbuda 0-3 (-19, -17, -16)

a Vasas legjobb pontszerzői: Kostelanská 15, Török 10

Továbbjutott: a Vasas Óbuda, kettős győzelemmel.

A Vasas a selejtező első körében a montenegrói Luka Bar ellen két 3-0-s mérkőzéssel jutott tovább, az albán bajnok Partizani ellen pedig múlt szerdán 3-0-ra győzött a Ludovika Arénában.

Mindez azt jelentette, hogy a lengyel Jakub Gluszak irányította csapatnak két szett megnyerésére volt szüksége a továbbjutáshoz.

A hazai szurkolók már a bemutatásnál hangos füttyszóval "üdvözölték" a Vasas játékosait, akik így hamar megtapasztalhatták, milyen hangulat vár majd rájuk.

Az első szettet hiába kezdte sorozatban négy ponttal a házigazda, a magyar együttes hamar magára talált és tíznél már hárommal vezetett. A folytatásban is eredményesen röplabdázott a Vasas, amely ütőjátékosai vezérletével 25 perc után egy játszmagyőzelemre került a főtáblától.

A második etapban pontosabban játszott a tiranai együttes, de a magyar bajnok a szlovák válogatott Mária Kostelanská jó támadásaival a játszma derekán fordított. A felvonás második felében a Vasas őrizte előnyét, és újabb részsikere a főtáblás szereplést jelentette.

Ezt követően a Vasas vezetőedzője sort cserélt, csak Kostelanská maradt a kezdők közül a pályán, de ez az együttes teljesítményén nem látszott: az angyalföldiek jó teljesítményt nyújtva összességében simán nyertek, így kettős győzelemmel jutottak tovább úgy, hogy a selejtezőben játszmát sem veszítettek.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×