INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

u17-es válogatott

világbajnokság

brazília

labdarúgás

Telki, 2019. október 17.A 2019-es U17-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai a telki edzőközpontban 2019. október 17-én. Az alsó sorban balról jobbra: Orosz Donáth, Ominger Gergő, Komáromi György, Zuigeber Ákos, László Dávid, Kata Mihály, Kosznovszky Márk, Major Sámuel, Posztobányi Patrik, Buna Gábor, Molnár Rajmund és Németh András. A középső sorban balról jobbra: Belvon Attila pályaedző, Thurzó Balázs csapatorvos, Selyem István fizióterapeuta, Szigeti György erőnléti edző, Kövesfalvi István kapusedző, Preisinger Sándor, a magyar válogatott szövetségi edzője, Szekeres Adrián videó elemző, Schuth Gábor erőnléti edző, Smeló Dávid fizióterapeuta, Bokor Péter sajtófelelős, Páll Áron csapatmenedzser és József Tamás sportfelszerelésért felelős. A felső sor balról jobbra: Hosszú Zétény, Tóth Borisz, Sipos Gábor, Vaits Marcell, Megyeri Gábor, Horváth Milán, Balogh Botond, Hegyi Krisztián, Baráth Péter, Mester Csaba és Hajdú Roland. A vb-t október 26. és november 17. között rend

Ezúttal sem tartotta meg előnyét az U17-es válogatott

Infostart / MTI

A magyar válogatott hiába vezetett két góllal, végül 2-2-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal kedden a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon.

Az első percekben egyértelműen az ausztrál együttes irányította a játékot, a megilletődötten kezdő magyarok sokszor csak másodpercekre tudták megtartani a labdát a sok pontatlan passz miatt. Preisinger Sándor tanítványai rendre hosszú, mélységi indításokkal próbáltak támadást kezdeményezni, de ezek közül szinte egy sem ért célba. Ennek ellenére egy szabadrúgást követően Baráth Péter fejesével a magyarok kerültek előnybe, a bekapott góltól pedig érezhetően megzavarodott az ellenfél, ugyanis ezt követően az ausztrál kapusnak nagyot kellett védenie, majd a videózás után kezezés miatt megítélt büntetőnél már ő sem tudott segíteni, Zuigéber Ákos a bal alsó sarokba lőtte a 11-est. Kétgólos hátrányban magához tért a rivális, amely hiába futballozott veszélyesebben, balszerencséje volt, mert a magyarokat két fejesnél is a kapufa mentette meg, illetve a szünet előtt lesgólt szereztek az ausztrálok, de az is csak centiken múlt.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első, csak pillanatokig volt a labda a magyaroknál, akiket teljesen beszorított az ausztrál csapat, amely azonban nem találta a selejtezők alatt megszokott szervezett védekezés ellenszerét. Hiába játszott óriási fölényben Ausztrália, még lövésig is csak elvétve jutott, Hegyit pedig egyáltalán nem tudta tesztelni. A szigetországiak aztán a kezezés miatt - videózás után - megadott 11-esből már betaláltak, nem sokkal később pedig akcióból is eredményesek voltak, így megérdemelten egyenlítettek. Az utolsó negyedórában ugyan legalább időnként kiszabadult a szorításból a magyar csapat, de nagyobb lehetőségei az ausztráloknak voltak, akik az első játékrész hajrájához hasonlóan ismét lesről találtak be, a többi alkalommal pedig Hegyi védett bravúrral, így maradt a döntetlen.

Ez azt is jelentette, hogy a két forduló után százszázalékos Nigéria továbbjutott a csoportból, az afrikaiakat Ecuador követi három ponttal, az ausztráloknak és a magyaroknak egy-egy pontjuk van, előbbiek jobb gólkülönbségükkel állnak a harmadik helyen. A pénteki zárókörben a magyarok Ecuadorral találkoznak.

A 24 csapatos tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018