eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A győztes Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszás döntőjében az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén a Duna Arénában 2018. október 6-án.
Nyitókép: Czagány Balázs

Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid és Kapás Boglárka is felállhatott a dobogóra Tokióban

Hosszú Katinka egy arany- és egy bronzérmet nyert vasárnap az úszó világkupa-sorozat tokiói, rövidpályás állomásának harmadik, befejező napján.

A verseny honlapja szerint a háromszoros olimpiai bajnok 200 méter vegyesen 2:04.65 perces idővel nyert, míg 200 méter háton 2:02.89-cel harmadiknak érintette a falat. Hosszú hat éremmel zárt Tokióban: pénteken 100 méter vegyesen és 200 méter pillangón nyert, szombaton pedig 400 méter vegyesen első, 100 méter háton pedig harmadik lett.

Hosszún kívül Verrasztó Dávid és Kapás Boglárka is felállhatott a dobogóra: előbbit 400 méter vegyesen csak a szám olimpiai bajnoka, a hazai medencében úszó Hagino Koszuke előzte meg, s 4:03.29-es idővel lett második, míg utóbbi 800 méter gyorson szerzett ugyancsak ezüstérmet 8:19.87 perces eredménnyel.

Férfi 100 méter háton a kínai Hszü Csia-ju 48.88 másodperces világcsúccsal győzött, a 23 éves versenyző az orosz Kliment Kolesnyikov tavaly decemberi rekordjából faragott le két századot.

A világkupa-sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött és Budapesten zárult. A harmadik, egyben zárószakaszt - ugyancsak 25 méteres medencében - Ázsiában, sorrendben Pekingben, Tokióban és Szingapúrban tartják.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×