eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Elmondták, mi lesz a Fradi-edző sorsa

Töretlen a bizalom Thomas Dollban, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjében és szakmai stábjában - mondta az FTC elnöke a klub sajtótájékoztatóján.

Kubatov Gábor közölte: "Thomas Doll a Ferencváros történetének egyik legsikeresebb edzője. Türelemmel várjuk, hogy ez a mostani sikertelenségi sorozat véget érjen, neki és a csapatnak, valamint nekünk is sok tennivalónk van".

"Ez egy bajtársias közösség, amikor Thomas Dollnak ment a szekér, akkor mindenki ölelgette, most viszont, amikor nem megy olyan jól, mindenki azt várja, hogy küldjük el. Nem lehet egy munkát így lefolytatni, hiszen ha így tennénk, akkor mit gondolna a következő edző. Lehet, ez a magyar sportban szokatlan, de ott van például Anglia" - mondta Kubatov Gábor. Az FTC elnöke hozzátette, hogy a német tréner munkájának is köszönhetően a klub az elmúlt időszakban

2,5 milliárd forintos bevételre tett szert játékoseladásból.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, természetesen mindkét fronton a címvédés volt a célkitűzés, és ameddig a csapatnak akár egyetlen százalék esélye is van megnyerni a bajnokságot, addig ő bízik a sikerben. (A címvédő zöld-fehérek hátránya kilenc pont a listavezető Videoton mögött.) Kifejtette, a Magyar Kupában hatalmas lehetőség előtt állnak, mivel először nyerhetik meg sorozatban háromszor a trófeát. A legjobb négy között a harmadosztályú Budafokkal játszanak.

Orosz Pál röviden beszélt a klub és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) között kialakult feszült viszonyról is. Azt mondta, hogy hosszú távon mindkét félnek ugyanaz az érdeke, de sajnos ezek az utak jelenleg még néha "keresztezik egymást."

A Ferencváros levélben kérte az MLSZ-t arra, hogy kezdjenek tárgyalásokat a fennálló problémák megoldására - tájékoztatott a klub.

A játékosok közül Gera Zoltán jövője került szóba, a veterán középpályásnak az idény végén lejár a szerződése, de már jelezte, hogy

szívesen vállalna még egy évet.

Kubatov Gábor szerint erre a klub is nyitott, sőt később hosszabb távon, más beosztásban is számolna a közönségkedvenccel.

Kubatov Gábor beszélt azokról a szurkolókról is, akik a stadionon kívül buzdítják csak az együttest. Elismerte, hogy találkozott a drukkerekkel, a felek azonban egy "korrekt beszélgetés" után megegyeztek abban, hogy nem adnak ki információkat. Hozzátette, természetesen törekednek a megállapodásra, de kell még rajta dolgozni.

Az FTC elnöke megemlítette az egyesület népligeti sportfejlesztését is (Fradiváros). Elmondta, hogy a pénz rendelkezésükre áll, jelenleg az előkészítés folyik, és bízik benne, hogy ősszel megkezdődik a munka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×