eur:
392.81
usd:
367.82
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Még öt évig vizsgálják Szocsi olimpikonjait

Még öt évig folytatódik a 2014-es szocsi téli olimpián levett doppingminták újraellenőrzése - jelentette be kedden a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

"A NOB 2022-ig folytatja a Szocsiban levett minták újraelemzését, különböző országok és különböző sportágak versenyzői az alanyok" - mondta a NOB egyik szóvivője. Hangsúlyozta: ez része annak a programnak, amelynek keretében már minták ezreit vetették alá újabb vizsgálatnak a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpiáról, illetve a 2010-es vancouveri és a 2014-es szocsi téli játékokról annak érdekében, hogy a modernebb technológiák segítségével kiszűrjék az eddig fel nem fedett doppingvétségeket.

A Pekingben és Londonban levett minták újraelemzése több mint száz pozitív eredményt hozott, s több tucat dobogóst fosztottak meg érmétől. Emellett 28 orosz versenyzőre vár vizsgálat amiatt, mert a vád szerint manipulálták a Szocsiban adott vizeletmintájukat.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette független vizsgálóbizottság az oroszok államilag támogatott, rendszerszintű doppingolását feltáró jelentése szerint az orosz doppingellenőrző szervek 2011 és 2015 között 30 sportágban mintegy 1000 sportolójuk vizsgálati mintáját manipulálták, illetve pozitív teszteredményeket titkoltak el.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×