eur:
393.8
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Fordulat Neymar ügyében

Fordulat Neymar ügyében

A Barcelona brazil labdarúgójának, Neymarnak bíróság elé kell állnia csalás és korrupció vádjával, miután hétfőn elutasították a fellebbezését.

A 25 éves csatáron kívül jelenlegi klubjára, valamint előző egyesületére, a Santosra is bírósági eljárás vár. Az ő beadványukon kívül a spanyol legfelsőbb bíróság szintén elutasította hétfőn Neymar édesanyja, Nadine Goncalves, illetve az N&N nevű családi cégük fellebbezését.

Az ügy a DIS elnevezésű brazil befektetési csoport panaszával indult. A Neymar játékjogát részben birtokló cég azt állítja, hogy kevesebb pénzt kapott, mint amennyi jogosan járt volna, amikor a játékos 2013-ban a Santostól az FC Barcelonához igazolt. Ezután Brazíliában és Spanyolországban is vizsgálatok indultak annak kiderítésére, hogy eltitkolták-e az átigazolási díj egy részét, majd az ügyészség kétéves börtönbüntetést és csaknem 10 millió dollár pénzbüntetést kért Neymarra és az édesapjára.

futballistának ugyanakkor valószínűleg akkor sem kellene börtönbe vonulnia, ha bűnösnek találnák, mert büntetlen előéletű.

Az ügyészek most a Barcelonára 9 millió, a Santosra pedig 7 millió dolláros bírság kiszabását javasoltak.

Az ügyet júniusban egyszer már lezárta a bíróság, akkor a támadó klubja 5,5 millió euró bírságot fizetett a spanyol adóhatóságnak a játékos 2013-as átigazolási ügyében. Szeptemberben azonban fordulat történt, a spanyol ügyészség sikeresen fellebbezett az ítélet ellen, így újra megnyithatták az ügyet.

A Barcelona Neymar átigazolásakor azt jelentette be, hogy a brazil futballistáért 57 millió eurót fizetett a Santosnak, ám kiderült, valójában közel 100 millió euró volt az összeg, így a klub többmilliós adójárulékot nem fizetett be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×