eur:
392.86
usd:
368.16
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Dárdai Pál először használta ki az új szabályt

Dárdai Pál először használta ki az új szabályt

Drámai körülmények között búcsúzott szerda este Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a német DFB-kupától. A Borussia Dortmund elleni, idegenbeli 1-1 után elveszítette a tizenegyespárbajt.

A berlinieknek gyenge az idegenbeli mérlegük a bajnokságban, de a Dortmund ellen ősszel 1-1-es döntetlent értek el a Bundesligában. Ez okot adott a bizakodásra, az már kevésbé, hogy tavaly tavasszal, az Olimpiai Stadionban éppen a BVB törte össze a Hertha kupadöntős álmait.

Ezúttal jobban ment: Salomon Kalou a 23. percben megszerezte a vezetést. A fordulás után a dortmundiak erősítettek, s Marco Reus kiegyenlített. Sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem hozott további gólt. A 119. percben a Dortmund görög védője, Szokratisz Papasztathopulosz piros lapot kapott, de ennek már nem volt különösebb jelentősége. Bár annak sem, de érdekesség: Dárdai Pál élt az új szabályok adta lehetőséggel, s

beküldte a negyedik cserejátékosát is.

Döntöttek a tizenegyesek, amelyben a dortmundiak közül csak Pulisic hibázott (Dembélé, Aubameyang és Castro belőtte), ellenben a Herthából Lustenberger a lécre lőtt, Darida kísérletét Bürki hárította, Kalou pedig az égbe lőtt.

"Nincs okom a szemrehányásra, a csapat jól játszott, kiváló meccset vívtunk, és

lett volna esélyünk is a továbbjutásra a tizenegyespárbajban.

Pozitívnak kell maradnunk, a ez a mérkőzés sokat kivett belőlünk, most fáj is a vereség, és keserű a szánk íze, de mind büszkék lehetünk a teljesítményünkre" - értékelt a találkozó után Dárdai Pál.

A Borussia Dortmund jutott így a legjobb nyolc közé, a Bayern München, a Schalke, a Borussia Mönchengladbach, az Eintracht Frankfurt, a HSV, valamint a második ligás Arminia Bielefeld és a harmadik vonalbeli (!) Sportfreunde Lotte mellé.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×