eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hosszú Katinkáék a Komjádi-kór miatt törölték az edzéseket

Aggódnak a szülők a gyerekeikért, mert a klórgáz miatt többen is hánytak a Komjádi uszodában. - írta a Blikk.

Az Iron Aquatics – a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka (27) klubja – edzője hétfőn már be sem engedte az úszópalántákat a tréningre, mert az előző csoportból többen rosszul lettek. A szülők dühösek: a probléma már több mint egy évtizede kezdődött, de azóta sem történt javulás -írta a blikk.hu.

– Évek óta ez megy a Komjádiban, de ami idén van, az mindennek a teteje – mesélte felháborodottan Szignárovics Péter, akinek a 15 éves lánya az Iron Aquaticsban úszik, s már 12 éve jár edzésre a Komjádiba. – Amikor télen felállítják a sátrat, fuldokolnak a gyerekek, novemberben súlyos mérgezés is történt. Hiába próbálok az ­EMMI-n és az ÁNTSZ-en keresztül is megoldást találni, változatlanok az állapotok.

– Az uszodában dolgozó ismerősömtől úgy tudom, hogy nincs vegyszeradagoló a szóban forgó medencénél, a klórt vödörből öntik bele, ami olykor megszalad. Ha benn van száz gyerek a medencében, természetesen felkavarják a leülepedett klórt, amikor úsznak, habzik mögöttük a víz. Hétfőn anyira rossz volt a helyzet, hogy a reggeli edzésen többen hánytak, utána a lányom csoportját már be sem vitte az edző a sátorba – árulta el az apa.

A  Nemzeti Sportközpontok az InfoRádió érdeklődésére a következő közleményt adta ki: "A sajtóban megjelent híresztelésekkel kapcsolatban leszögezzük, hogy a Császár-Komjádi Sportuszoda üzemelése során a jelzett időpontban, sem más alkalommal a használt technológiai rendszerből adódóan klórgáz nem jutott a levegőbe.

Uszodáink a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő, dokumentált, akkreditált laboratóriummal ellenőrzött, az ÁNTSZ részére a jogszabály szerinti gyakorisággal benyújtott mintavételezésű vízminőséggel, és technológiával működnek. A medencevizek klór-, és pH-tartalma folyamatosan ellenőrzött és dokumentált, az ÁNTSZ által jóváhagyott.

A kérdéses ügy kapcsán a Komjádi uszoda munkatársai tanúk kíséretében, helyszíni ellenőrzést végeztek, hogy megvizsgálják a sátorban tapasztalható levegő minőségét. Az ellenőrzés során a levegőben nem tapasztaltak zavaró körülményeket. Megerősítjük, hogy klórgáz nem jutott a levegőbe."

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×