eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Görögdinnyét vett a Manchester City

Görögdinnyét vett a Manchester City

Főszerepet játszott a Manchester City hétközi 4-0-s idegenbeli győzelmében Gabriel Jesus, a csapat új brazil játékosa. Az olimpiai bajnok csatár volt a téli átigazolási időszak legdrágább vétele a Premier League-ben.

Pep Guardiola (némi) kockázatot vállalt a West Ham United elleni mérkőzés előtt, kihagyta ugyanis a kezdő tizenegyből sokat bírált kapusát, Claudio Bravót, valamint Sergio Agüerót. Utóbbi mellőzése volt az érthetetlenebb, a Kunnak becézett támadó ugyanis az elmúlt két és fél évben az angol élvonal leggólerősebb játékosa Harry Kane-nel együtt (ő 61, a Spurs csillaga 59 gólt szerzett), s a mostani idényben is ő a csapat házi gólkirálya.

Guardiola ellenben már ősszel is többször hangsúlyozta, nagyon várja, hogy a már a nyáron „bebiztosított", de ősszel még a Palmeirasszal brazil bajnoki címet nyerő támadó megérkezzen. Az olimpiai bajnok, az aranyzöld mezesek A-válogatottjában hat meccsen öt gólt szerző futballista kifejezetten jól mozgott az első két angliai mérkőzésén (mindkettőn csereként állt be), a Spurs elleni rangadót kevés híján eldöntötte, de lesről talált a kapuba.

A West Ham United ellen kezdett, ő adta a gólpasszt De Bruyne találatánál (ezzel vezetett a City 1-0-ra), majd az első félidő hajrájában meglőtte a magáét is. Gabriel Jesusnál fiatalabb brazil gólszerzője csak egy volt eddig az angol élvonalnak: Rafael, a Manchester United korábbi szélsőhátvédje. A Premier League történetében Manchester City-játékos korábban még sohasem debütált a kezdő csapatban góllal és gólpasszal. Egészen 2017. február első napjáig.

Akkor ellenben jött Gabriel Jesus...

Pep Guardiola azt mondta a mérkőzés után, hogy

az ifjú brazil olyan, mint a görögdinnye,

amelyet ki kell próbálni, hogy megtudjuk, valójában milyen. Alkalmasint arra célzott, hogy rejtett a szerződtetése kockázatot – kevés brazil tudott eddig gyorsan és hatékonyan beilleszkedni a Premier League-be –, de a jelek szerint megérte az érte leszurkolt 30 millió fontot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×