eur:
369.31
usd:
345.50
bux:
48343.40
2023. június 5. hétfő Fatime
Soha nem látott bravúrra készül a Real Madrid

Soha nem látott bravúrra készül a Real Madrid

A Real Madrid a Zidane-éra eddigi egyik legnehezebb mérkőzését játssza ma este Vigóban. A francia edző azt mondja, nincs ok az aggodalomra – pedig nagyon tartalékos összeállításban kényszerül pályára lépni a csapata.

A tervek szerint a Casilla – Vázquez, Nacho, Sergio Ramos, Danilo – Kroos, Casemiro, Kovaćić – Isco, Benzema, Cristiano Ronaldo tizenegy kezd majd a szerda esti Király-kupa-mérkőzésen, azaz Keylor Navas, Dani Carvajal, Pepé, Marcelo, Modrić és Bale hiányzik majd. Az alaptizenegy több mint fele. A legnagyobb kérdőjel, hogy a kényszerből a balhátvéd helyére kerülő Danilo, vagy akár a szükséghátvéd Lucas Vázquez mire megy majd Aspasszal, a Celta első számú csatárával.

Az első mérkőzést a Bernabéuban, nagy meglepetésre, elveszítette 2-1-re a Real Madrid a Celta ellen, így idegenben kell(ene) fordítani. A vállalkozás, tekintve akár a királyi klub elmúlt egy évének idegenbeli mérlegét (mindössze két vereség), akár az elmúlt évek vigói mérlegét, nem lehetetlen. Tavaly nem játszott a Madrid Vigóban, 2015-ben kétszer is, mindkétszer nyert.

A spanyol sportlapok közül a Marca emlékeztetett arra, hogy Zidane eddig öt kieséses csatát vívott alakulatával, s mindegyikből továbbjutott. Most bravúrra lenne szükség, ugyanakkor a triplázásról álmodó madridisták számára a kiesés, még az első találkozón elszenvedett vereség ellenére is, óriási csalódást jelentene. Annak ellenére is, hogy a Marca szinte hihetetlen statisztikája szerint a Real Madrid még soha nem jutott úgy tovább a hazai kupasorozatban, hogy elveszítette az első mérkőzést.

Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×