eur:
389.58
usd:
363.24
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Balogh Zsolt: "csak felvillanásaink voltak"

A magyar férfi kézilabda-válogatottnak nem volt esélye a norvégok elleni negyeddöntőben a franciaországi világbajnokságon – ismerte el Balogh Zsolt, a nemzeti együttes átlövője. A szegedi játékosnak felemás érzései vannak a világbajnoksággal kapcsolatban.

A magyar férfi kézilabda-válogatott búcsúzott a franciaországi világbajnokságtól, miután a negyeddöntőben 31-28-ra kikapott Norvégiától. Balogh Zsolt, az együttes átlövője szerint a norvégok megérdemelten nyertek.

„Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, és ez rányomta a bélyegét az egész találkozó alakulására. Bár a meccs végén tudtunk szépíteni, de esélyünk sem volt a továbbjutásra” – hangsúlyozta az átlövő, aki elismerte, hogy a norvégok gyorsabb és dinamikusabb kézilabdát játszottak, és jól semlegesítették a magyarok támadásait.

Balogh Zsoltot, kiemelte, bár készültek rá, de nem tudták hatástalanítani a skandinávok lerohanásait. Az átlövő szerint a norvégok átütő sikeréhez az is hozzájárult, hogy egy nappal többet pihenhettek, hiszen ők szombaton, a magyarok pedig vasárnap léptek pályára a tizenhat között, ennek ellenére, nem ezen múlt a vereség.

A szegedi átlövő arról is beszélt, hogy nagy kihívás volt a nemzeti együttes számára, hogy egymás után két meccsen csúcsformában kézilabdázzon.

„Nem vagyunk az elitcsapatok szintjén, hogy egy világversenyen végig extra formában lépjünk pályára. Csak felvillanásaink voltak” – tette hozzá a MOL-Pick Szeged férfi kézilabda-csapata kulcsembere.

Balogh Zsoltnak felemás érzései vannak a világbajnoksággal kapcsolatban.

„A csoportmérkőzések után borzasztóan csalódott voltam. Nem a horvátok és a németek elleni vereség, hanem a Chile és Szaúd-Arábia elleni halványabb játék és a fehéroroszok elleni kudarc miatt. Ezeket nehéz volt megélni, de a dánok elleni bravúros győzelem erőt és önbizalmat adott” – hangsúlyozta az átlövő.

A válogatott játékos kiemelte, hogy a dánok elleni siker miatt már megérte részt venni a világbajnokságon, amely számára az első világverseny volt. Mindenkinek ilyen élményeket kíván - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×