eur:
397.85
usd:
372.35
bux:
70459.59
2024. június 21. péntek Alajos, Leila

Szörnyű baleset a Monte-Carlo-ralin - videó

Törölték a rali-világbajnokság monte-carlói nyitóállomásának első gyorsasági szakaszát, miután az új-zélandi Hayden Paddon balesetet szenvedett, s egy néző halálát okozta.

A verseny csütörtöki nyitónapján két éjszakai etap szerepelt a programban. A Hyundai-jal versenyző Paddon már közel volt a 21,25 kilométeres szakasz végéhez, amikor egy éles bal kanyarnál elveszítette uralmát autója felett, lesodródott az útról, s az út melletti sziklás falnak ütközött. A pilótának és navigátorának nem esett baja, egy néző ugyanakkor az ütközés következtében lezuhant a sziklás meredélyről.

A világbajnokság szervezői később közleményt adtak ki az esetről, melyben jelezték, hogy a szerencsétlenül járt nézőt helikopterrel egy nizzai kórházba szállították, ám az életét már nem tudták megmenteni. Hozzátették: a baleset körülményeit kivizsgálják.

Az első szakasz törlését követően a második gyorsaságit később megrendezték.

Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×