Dárdai Pál az elmúlt napokat Mallorcán töltötte a Herthával, ott készültek a hétvégén folytatódó Bundesligára. Hazaérve sajátos kérdéseket kapott a magyar edző – hazája gasztronómiájáról kérdezték.
Kiderült, hogy szerinte már nincs jó magyar étterem Berlinben, 10-15 éve még voltak, de nem ment jól az üzlet egyikben sem. Igaz, őt nem zavarja, mert a felesége remekül főz, ezért otthon szokott enni, és csak néha mennek el egy szusiétterembe, és van egy kedvenc olasz vendéglőjük a Reichstrassén is.
Megkérdezték a kedvenc ételéről is.
"Van több is - felelte. - Attól függ, hogy Németországban vagy Magyarországon vagyunk. Amikor Németországban készítünk gulyást, borjúból főzzük, de az én kedvencem csirkéből készül, nagyon különleges, és a nagynéném főzi."
Dárdai még azt is pontosan meg tudta mondani, hogy milyen csirkéből lehet a legjobbat elkészíteni, és a fűszereket pedig már nem kell Pécsről vinnie, mert van Berlinben egy kis magyar bolt, ahol mindent megtalál. Illetve a gulyás- és a paprikakrémet még mindig otthonról szállítja, sőt gyakran a mustárt is.
"A magyaros halászlét mindig én főzőm, harcsából vagy pontyból - árulta el Dárdai Pál. - A teraszunkon van egy tűzhely, szórakoztató és hangulatos a ott a főzés. Nyáron meg is hívtam az edzőtársakat, és magyar húsokból készítettem nekik igazi gulyást. Együtt voltunk, főztünk, iszogattunk, és megbeszéltük a szezont. Jól éreztük magunkat."