eur:
390.44
usd:
358.79
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília

Ezért nem edzősködik többet Van Gaal

Egy családi tragédiát követően Louis van Gaal úgy döntött, nem vállal a jövőben futballedzői állást.

A 65 esztendős holland szakember vejének halála miatt hozta meg a döntést.

"Sok minden történt a családomban, ami megváltoztatta azt, ahogy látom a dolgokat. Amikor elhagytam a Manchester Unitedet, úgy gondoltam, abbahagyom. Aztán ez a véleményem megváltozott, de most úgy hiszem, nem fogok többé edzősködni" - fejtette ki Van Gaal, aki irányította többek között az Ajaxot, az FC Barcelonát, a holland válogatottat, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedet is. Utolsó állomáshelye az angol klub volt, ahonnan tavaly májusban kellett távoznia. Elmondta, annak ellenére sem vállalt azóta állást, hogy kecsegtető ajánlatokat kapott Kínából.

Hozzátette, már a 2014-es brazíliai világbajnokság után - ahol bronzéremre vezette hazája válogatottját - elgondolkodott a visszavonuláson, de a szigetországi munka lehetősége miatt végül folytatta.

"Ez egy fantasztikus ország, amely így szintén bekerült az önéletrajzomba" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy van-e még valami, amit edzőként megvalósítana, Van Gaal azt felelte: "Nincs, mindent elértem az életben. Nézzék meg az országokat, ahol dolgoztam, a klubok szintjét, ahol edzősködtem, nincs semmi, ami kimaradt volna."

Van Gaal legnagyobb sikereit az Ajax szakvezetőjeként érte el, amellyel többek között Bajnokok Ligáját, UEFA Kupát és három bajnoki címet nyert. A spanyol és a német bajnokságban ugyancsak diadalmaskodott együttesével.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×