eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin

Ki léphet Kozák Danuta helyébe?

A magyar kajak-kenu válogatott új szövetségi kapitánya biztos benne, hogy Kozák Danuta párjával és edzőjével, Somogyi Bélával tudatosan megtervezte az új olimpiai ciklust, és minden körülmény adott lesz ahhoz, hogy az ötszörös olimpiai bajnok gyermeke születése után a 2020-as tokiói játékokon is kiválóan szerepeljen. Hüttner Csaba az InfoRádió részletesen beszélt az idei év feladatairól, terveiről.

„Ezekben a napokban véglegesítjük az év felkészülési programját, amely már eddig is körvonalazódott. Összeállítjuk a négyéves tervet is. Az olimpia éve után mindig egy puhatolózóbb szezon következik: össze kell rakni azokat a csapathajókat, amelyeket a következő időszakban tudunk menedzselni, illetve be kell építenünk a fiatalok az egységekbe. A férfiak visszafogott riói szereplése után idén kajakban az egyesbeli teljesítmények erősítése, míg kenuban a szunnyadó tehetségek felébresztése a cél” - hangsúlyozta a szakvezető.

Hüttner Csaba szerint aki változtatni akar, jó, ha az olimpiai ciklus első évében lép. Arról is beszélt, hogy Kozák Danutáék a lehető legjobban időzítették a gyermekvállalást, mindent logikusan, profin megterveztek, Somogyi Bélával, így biztos benne, hogy eredményesen szerepelnek Tokióban is.

„Danutának a jövőben meg kell majd osztania a figyelmét. Az elmúlt években a sportágon belül rendre ő volt az egyik legnagyobb sztár. Most fontossági sorrendet kell felállítania: lényeges a karrierje, de egy anyának a gyermekénél nem lehet semmi fontosabb. Ez nyilvánvalóan gyökeresen megváltoztatja a hétköznapjaikat, de ők próbálják úgy kialakítani az életüket, hogy így is sikeresek legyenek. A szövetség ehhez minden támogatást megad, nagyon fontos nekünk Danuta. Láthatóan mindent szépen megterveztek, így minden remény megvan, hogy 2020-ban is eredményes legyen” - fejtette ki Hüttner Csaba, aki szerint arról még korai beszélni, hogy a versenyző mikor térhet vissza.

Ezzel együtt a szövetségi kapitány sem tartja irreálisnak, hogy akár már a 2018-as szegedi Világkupa-versenyen láthassa az Újpest ötszörös olimpiai bajnokát a hazai közönség.

Hüttner Csaba az InfoRádiónak adott nagyinterjúban részletesen beszélt arról is, hogy kik helyettesíthetik ebben az évben Kozák Danutát az 500-as táv versenyein, milyen párosokat tud elképzelni, a fiatalok közül kik épülhetnek be már most a válogatottba, és hogyan alakulhat a férfi kajak szakág idei éve.

A három évvel ezelőtt indult Víztükör című heti magazinműsor adásait továbbra is szombaton délután fél hat és hat óra között sugározza az InfoRádió, az év első műsorában, január 7-én hallgathatják meg a Hüttner Csabával készült beszélgetés első részét.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×