eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szépen zárt a Veszprém

A Telekom Veszprém 29-24-re nyert a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel a harmadik helyen áll a csoportjában.

A Veszprémnek azok után, hogy oda-vissza kikapott a Paris Saint-Germaintől, fontos volt, hogy nyerjen Dániában, és ez magabiztos játékkal össze is jött neki. Az előző idényben döntős magyar csapat november 12-én úgy verte a vendég Silkeborgot 30-29-re, hogy a második félidő derekáig biztosan vezetett, ám a hajrát elrontotta. Ezúttal a második félidő közepén volt ok némi izgalomra, de így is magabiztos magyar siker született.

Az elején egy-egy góllal vezetett a dán együttes és a Veszprém is, amely azonban a félidő feléig - elsősorban Mikler Roland nagyszerű védéseinek köszönhetően - négy találattal meglépett (4-8). A 20. percre a különbség ötre nőtt (5-10), de aztán némileg felzárkózott a Bjerringbro-Silkeborg (9-12). A hajrában viszont megint szépen védekezett ki hazai támadásokat a Veszprém, így a 29. percre újra tetemesre, immár hat gólra (9-15) nőtt a különbség, amely meg is maradt a játékrész végéig.

A második félidő vendéggóllal kezdődött - mint később kiderült, ekkor volt a legnagyobb a magyar előny (9-16) -, azután viszont sorozatban háromszor talált a veszprémi kapuba a hazai együttes (12-16). A 45. percben megint megnyugtató volt a magyar csapat vezetése (16-22), majd ismét fordult a kocka: dán időkérés és szűk öt perc alatt öt hazai gól következett (21-22). A veszprémi bizonytalankodásnak Chema vetett véget, aztán Sulic is eredményesnek bizonyult, és csakhamar öt gólra nőtt az előny (22-27), innen pedig már nem volt lehetősége a visszakapaszkodásra Bjerringbro-Silkeborgnak.

A magyar csapat először nyert idegenben a mostani sorozatban. A legeredményesebb veszprémi Momir Ilic volt hét góllal.

A BL februárban folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×