eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Pintér Attila volt csapatát szomoríthatja

A címvédő Ferencváros a szezon egyik meglepetéscsapatához, a Mezőkövesdhez látogat a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

Az FTC hullámzóan teljesít a szezonban, de a legutóbbi körben sikerült legyőznie hazai pályán a Gyirmótot, s szombaton is a három pont megszerzésének reményében lép pályára. Thomas Doll csapatának azonban nem lesz könnyű dolga, mivel a Pintér Attila vezette újonc nagyon masszívan futballozik az elmúlt hónapokban, s már hat mérkőzés óta veretlen az NB I-ben. A két gárda szezonbeli első meccsén 2-2-es döntetlen született a Groupama Arénában.

A két együttest öt pont, s mindössze három hely választja el egymástól a tabellán, a Ferencváros a harmadik, szombati riválisa pedig a hatodik.

Hosszú ideje a Vasas áll a bajnokság élén, ám ez könnyen megváltozhat szombat estére, ugyanis az angyalföldiek az utóbbi időben jó formát mutató Diósgyőrt fogadják, mely legutóbbi két meccsét megnyerte, s ezzel az utolsó, 12. helyről a kilencedikre lépett előre. A Vasas viszont négy meccse nyeretlen, s előnye már csak egy pont a második Videoton, kettő a harmadik FTC és három a negyedik Budapest Honvéd előtt, azaz ha most sem nyer a piros-kék együttes, szinte biztosan hátrébb csúszik.

A Videoton játékosainak a hétközi kínos kupakudarc után kell pályára lépniük Debrecenben. A harmadosztályú Budafok elleni Magyar Kupa-búcsú után a székesfehérvári vezetők pénzbüntetést szabtak ki, s azt várják, hogy az évből hátralévő két meccsen hat pontot szerezzen az együttes. Így Debrecenben is győznie kell, s erre a DVSC formáját látva minden esélye megvan. A magyar labdarúgás elmúlt több mint egy évtizedének legeredményesebb gárdája ugyanis az egész szezonban szenved, a Magyar Kupából már szeptemberben kiesett, a bajnokságban 17 meccsen mindössze ötször győzött, s csupán a nyolcadik, 10 ponttal lemaradva hétvégi ellenfelétől.

Az élcsapatok közül papíron egyértelműen a Honvédnak lesz a legkönnyebb dolga szombaton, ugyanis a sereghajtó, hat meccs óta pontot sem szerzett Gyirmóthoz látogat.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 15.30, v.: Szabó Zs.

MTK Budapest-Újpest FC 15.30, v.: Bognár

Vasas-Diósgyőri VTK, Bozsik Stadion 15.30, v.: Vad II.

Gyirmót FC-Budapest Honvéd 15.30, v.: Pintér

Paksi FC-Swietelsky Haladás 15.30, v.: Solymosi

Debreceni VSC-Videoton FC 18.00, v.: Erdős

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×