eur:
392.68
usd:
366.08
bux:
66803.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Holtan találták az utánpótlás-világbajnokot

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a költségek korlátozására szólította fel a 2020-as nyári olimpia szervezőit.

A NOB alelnöke, John Coates azok után beszélt erről, hogy találkozott a játékok szervezőivel, valamint a japán kormány képviselőivel.

Coates a találkozó utáni sajtókonferencián közölte: a NOB arra kérte Tokiót, hogy az olimpia eredeti terveitől egyre inkább elrugaszkodó költségvetést tartsa 20 milliárd dollár alatt.

Az elmúlt hónapokban számtalan olyan hír látott napvilágot, hogy az eredetileg 3,5 milliárd dollárra becsült büdzsé többszörösébe, akár 18 milliárd dollárba is kerülhet a négy év múlva esedékes nyári olimpia.

A költségek növekedésének megállítása érdekében a szervezők a nyertes pályázathoz képest jó néhány verseny helyszínét módosították, mivel sok tervezett létesítmény nem épül meg a japán fővárosban. Ezek helyett - az új tervek szerint - már meglévő versenyhelyszíneket fognak használni.

A város kormányzója, Koike Juriko korábban azt közölte, hogy a költségcsökkentés egyik áldozata a Tokiói-öbölbe újonnan tervezett, evezős- és kajak-kenu versenyeknek otthont adó pálya lesz, hiszen ezeket a versenyszámokat a fővárostól 400 kilométerre lévő Toméban is le lehet bonyolítani. Mostanra azonban kiderült, a tomei helyszín felújítására olyan sokat kellene költeni, hogy inkább maradnak az eredeti terveknél, és felépítik a fővárosban az új pályát.

Az úszóversenyek helyszínét viszont nem kíméli a költségcsökkentés, a mostani bejelentés szerint az újonnan épülő uszoda befogadóképességét a spórolás miatt csökkentik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×