eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mélyvízben a pólóválogatott

Hét fiatal játékossal készül a magyar női vízilabda-válogatott a Franciaország elleni, keddi Világliga-mérkőzésre. Bíró Attila szövetségi kapitány biztos abban, hogy a csapat sikeres lesz a jövő évig világbajnokságon is.

Franciaországban kezdi meg szereplését a Világligában a magyar női vízilabda-válogatott kedden. Bíró Attila szövetségi kapitány ezúttal nem számít az Euroliga-selejtezőre készülő BVSC és Dunaújváros játékosaira. A keretben helyet kapott az új-zélandi ifjúsági világbajnokságra készülő válogatott több tagja, hogy a szakvezető a mélyvízbe dobva is kipróbálhassa őket.

„Ez megelőzött bizalom az ifjúsági játékosok felé. Nekik még sokat kell bizonyítaniuk, hogy a világbajnoki keretbe bekerüljenek, de nem zárható ki, ha valaki olyan teljesítményt nyújt az elkövetkezendő napokban az edzésen vagy a Világliga-mérkőzésen, akkor a későbbiekben is meghívom. Mindannyiukra kíváncsi vagyok, meglátjuk kik hogyan állnak hozzá a mérkőzésekhez, és ki mennyire tud beilleszkedni ebbe a remélhetőleg győztes magyar válogatottba” - mondta Bíró Attila az InfoRádiónak.

A franciákkal az elmúlt egy évben négyszer találkozott a válogatott, és valamennyi meccset megnyerte: háromszor magabiztosan, egyszer szorosabban.

„Most is a győzelem az elvárható. Ezért is vagyok kíváncsi a fiatalokra, hogy ezzel a némileg felforgatottabb csapattal mire leszünk képesek a franciák ellen, akik közvetlenül a nemzetközi élmezőny mögött állnak, akiket nem lehet lebecsülni, és ha nem koncentrálunk százszázalékosan, akkor biztosan nehéz perceket fognak okozni nekünk” - fejtette ki az Eb-győztes csapat edzője.

Bíró Attila úgy döntött, hogy stábja változatlan marad: Tóth László és Ács Bertalan edző, Ágó Renáta erőnléti edző, Csernus Imre pszichológus, Pavlik Attila orvos és Horváth Ákos masszőr is tovább dolgozik a válogatottal, míg Szűcs Péter táplálkozási tanácsadó is csatlakozik a csapathoz.

„Fontosnak tartom, hogy nyugodt körülmények között és egy sikeres évvel a hátunk mögött folytathatjuk. A világbajnokságra való jó felkészüléshez ez nagyon fontos. Folyamatosan tudom építeni ezt a csapatot, amely jól fog szerepelni a vb-n. Mindenki készen áll arra, hogy a maximumot hozza ki magából, aztán meglátjuk, kik azok a fiatalok, akik ki tudják őket szorítani” - tette hozzá.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Honvéd)

mezőnyjátékosok: Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Kuna Szonja, Szücs Gabriella (mindannyian UVSE), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes), Parkes Rebecca (Eger)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×