eur:
395.11
usd:
371.49
bux:
66355.42
2024. április 16. kedd Csongor

Kassai Viktornak a szakma értékítélete számít

Kassai Viktor labdarúgó játékvezető szerint tevékenységük megítélése szubjektív mind a szurkolók, mind a média részéről, számukra a nemzeti, kontinentális és nemzetközi ellenőrző testületek, játékvezetői bizottságok értékelése számít igazán.

A 41 éves magyar bíró csütörtökön, az M4Sport Sportreggeli című műsorában azt mondta, az életéhez hozzátartozik a kritika, a mérkőzések közben kialakult helyzetek egy részét többféleképpen is lehet értelmezni, de az ellenőrök minden találkozó után "kivesézik" munkájukat.

Kassai kedden este a 3-1-es hazai sikerrel zárult Manchester City-Barcelona Bajnokok Ligája csoportmérkőzést vezette, de az összecsapás után több szakértő és az angol sajtó is arról írt, hogy a magyar játékvezető sok hibát követett el.

A tesztelés fázisában lévő videobíróról Kassai azt mondta, a decemberben, Japánban sorra kerülő klubvilágbajnokságon - amelyen egyetlen európai bíróként ő is ott lesz - szintén kipróbálják majd az újítást.

"A technikának nincs hátránya, inkább meg kell találni azt a módszert, amellyel előnyösen és hatékonyan használható" - mondta a technológiai vívmányról a játékvezető, s hozzátette: a legfontosabb kérdés, hogy mikor alkalmazzák a videobírót, illetve hogy ki fogja alkalmazni.

A klub-vb-ről azt mondta, Ring Györggyel és Tóth Vencellel együtt egy olyan feladatot kaptak, amit eddig még nem, s mivel ők is készülnek a 2018-as oroszországi világbajnokságra, a felkészülés részeként kezelik ezt az eseményt.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×