eur:
387.56
usd:
356.64
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Sima siker a lettek elleni Eb-selejtezőn

A magyar férfi kézilabda-válogatott esélyeshez méltóan 24-16-ra legyőzte a jórészt félprofikból álló lett csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában Nyíregyházán.

Álmos játékkal indult az összecsapás - amely Gulyás Péter 100. válogatott mérkőzése volt -, az első gólra négy percet kellett várni, ezt a lettek dobták. Utána viszont beindult a magyar henger, és fokozatosan nőtt a különbség. Negyedóra után, emberelőnyben már 7-3 volt az állás. A hazaiak védekezését csak ritkán tudták feltörni, a 22. percben 8-3-nál időt kértek a lettek. A szünetig ez az ötgólos előny megmaradt, nem volt ok izgalomra.

A második félidőre több poszton cseréltek a magyarok, a lettek pedig változatlanul próbálták lassítani a játékot. Az iram a vendégek miatt nagyon lassú volt, ám a játékvezetők is stílust váltottak, és a korábbinál hamarabb vették el a labdát tőlük. Az utolsó negyedóra 18-10-ről indult, majd Zubai Szabolcs bokasérülés miatt kidőlt. Végül nem lett nagyobb a különbség, mert kétszer is emberelőnyben játszottak a lettek.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány együttese vasárnap s'Hertogenbosch-ban a hollandok ellen lép pályára 15 órakor. A csoportokból az első két helyezett, valamint a legjobb csoportharmadik jut ki a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságra.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×