eur:
394.63
usd:
371.87
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Szeged nyerte a rangadót

A MOL-Pick Szeged hazai pályán 26-23-ra verte a Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda-bajnokság rangadóján.

Jól kezdtek a hazaiak, az 5. percben már 3-1-re vezettek, a szegedi kapus, José Manuel Sierra és a védelem is remekelt az első szakaszban. Lassan ébredt a címvédő, ám miután sikerült felzárkóznia, ismét iramot váltott a Tisza-parti gárda, amely a 17. percre 9-6-ra húzott el. Sok cserével és időkéréssel tért magához a Veszprém, így sikerült egyenlítenie (10-10). Emberelőnyben büntetőt rontott a Szeged, ám végül minimális előnnyel vonulhatott el pihenőre.

A második félidő elején újból a hazaiak irányítottak, és visszaállították korábbi előnyüket. A sérüléséből felépült Nagy László beállásával sem lettek hatékonyabbak a veszprémi támadások, negyedórával a vége előtt már 22-18 volt az állás, ráadásul Momir Ilicet kiállították a Veszprémből. Aztán lassan összeállt a jól teljesítő vendégsor, megkezdődött a felzárkózás, az 52. percben 22-21 lett az állás, amikor időt kértek a hazaiak. A kritikus szakaszban Ilic hétméterest hagyott ki, a csereként beállt hazai kapus, Marin Sego pedig továbbra is remekelt.

A záró négy perc 24-21-ről indult, nagyon keményen játszott mindkét oldal, ám a veszprémiek két támadást is kihagytak, így nem volt esélyük a pontszerzésre.

A Szeged továbbra is százszázalékos, míg a Veszprémnek ez volt az első veresége a hazai bajnokságban.

Az örökmérlegben ez volt a 170. mérkőzése a két elitcsapatnak, s 45. alkalommal győzött a Szeged, 9 döntetlen, valamint 116 veszprémi siker mellett.

Az alapszakasz után az első két helyezett oda-visszavágós döntőt vív majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×