eur:
393.08
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

A Fradi nyert a stadionbúcsúztatón

A címvédő Ferencváros 3-2-re győzött a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában. A listavezető Vasas otthona, az Illovszky Stadion búcsúztatóján 1-1-es döntetlent játszott a Videotonnal.

Ha nem is játszottak kimondottan fölényben, de a miskolciak kezdték aktívabban a mérkőzést. Ennek ellenére húsz perc után a vendégek szereztek vezetést egy számukra szerencsés öngóllal. A ferencvárosi találat alaposan "megfogta" a Diósgyőrt, amely nem sokkal később kétgólos hátrányba került. Az első félidő utolsó tíz-tizenöt perce viszont ismét a hazaiaké volt és a szünet előtt sikerült szépíteniük.

A folytatásban kissé feszültté vált a találkozó hangulata a pályán, egy nagyobb kakaskodás is kialakult. A diósgyőri játékosok nyugodtak meg hamarabb, melynek köszönhetően egyenlítettek, de nem örülhettek sokáig, mert Michal Nalepa révén gyorsan válaszoltak a fővárosiak. Ezt követően a hazaiak eleinte mindent egy lapra feltéve rohamoztak, több komoly lehetőségük is volt, de Dibusz bravúrjainak is köszönhetően nem változott az eredmény. Az utolsó percekben a Ferencváros már biztosan őrizte minimális előnyét, így három ponttal távozott a DVTK 1939-ban elkészült és most búcsúzó stadionjából.

A folytatásban a DVTK a tervek szerint Nyíregyházán, Debrecenben, vagy Mezőkövesden szerepelhet, amíg a miskolci MVSC-pályát alkalmassá teszik élvonalbeli meccsek rendezésére. A klub várhatóan jövő héten köt szerződést az "albérletre" vonatkozóan.

Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője vereséggel zárta jubileumi, századik élvonalbeli mérkőzését a kispadon.

Angyalföldön egy remek hangulatú összecsapáson, több mint ötezer néző előtt az első félidőben sokáig kellett várnia a szurkolóknak az első nagy helyzetre, a 38. percben azonban a Vasas a találkozó első igazi lehetőségét Remili révén gólra váltotta. A hazai csapatkapitánynak nem volt nehéz dolga, hiszen egyedül vezethette a labdát a vendégek kapusára.

A fordulást követően a Videoton szinte a tizenhatosához szegezte a Vasast, amely hősiesen védekezett, de egy-egy gyors kontra végén még helyzetig is eljutott. A fehérváriak több ziccert is elrontottak, s amikor már úgy tűnt, a hazaiak kihúzzák, Lazovic egy gyönyörű szabadrúgásgóllal pontot szerzett csapatának.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Diósgyőri VTK-Ferencváros 2-3 (1-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 8052 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Novothny (41.), Nono (58.), illetve Jagodinskis (20., öngól), Busai (30.), Nalepa (65.)

sárga lap: Lázár (33.), Novothny (57.), Nemes (89.), Lipták (93.), illetve Ramírez (57.), Hajnal (72.)

Diósgyőri VTK: Rados - Lázár, Lipták, Jagodinskis - Vela, Dausvili (Bacsa, 83.), Elek, Nemes - Bognár I., Nono (Nikházi, 74.) - Novothny

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pintér, Ramírez - Gera, Hajnal (Hüsing, 83.) - Lovrencsics (Cukic, 64.), Busai, Nagy D. (Radó, 69.) - Djuricin

Vasas-Videoton FC 1-1 (1-0)

Illovszky Stadion, 5045 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Remili (37.), illetve Lazovic (90+1.)

sárga lap: Korcsmár (23.), Saglik (34.), Kleisz (52.), Ristevski (74.), Király B. (90+4.), illetve Szolnoki (10.), Fiola (24.), Stopira (79.), Hadzic (90+2.)

Vasas: Nagy Ge. - Burmeister, Korcsmár, Ristevski - Kleisz, Vida, Berecz, Hangya - Remili (Vaskó, 88.), Pavlov (Király B., 92.), Saglik (Murka, 81.)

Videoton FC: Kovácsik - Szolnoki, Fiola, Vinícius, Stopira - Pátkai (Feczesin, 75.), Juhász, Hazdic - Lazovic, Scepovic, Géresi

Gyirmót FC-Debreceni VSC 1-2 (0-2)

Gyirmót, Alcufer Stadion, v.: Vad II.

gólszerzők: Madarász (71.), illetve Vittek (8.), Holman (13.)

sárga lap: Achim (22.), Présinger (61., 81.), illetve Bobko (89.)

kiállítva: Présinger (81.), illetve Tőzsér (42.)

Gyirmót: Sebők - Achim (Simon A., 62.), Jancsó (Nagy O., 84.), Bojovic, Présinger - Filkor, Kiss M. - Vass P., Paku (Madarász, 62.), Sallói - Simon

DVSC: Danilovic - Jovanovic, Mészáros N., Brkovic, Bobko - Tőzsér, Filip - K. Mészáros (Horváth Zs., 66.), Holman (Nagy Z., 75.), Szakály - Vittek (Sekulic, 62.)

Paksi FC-Újpest FC 1-1 (0-1)

Paks, 1000 néző, v: Bognár

gólszerző: Szakály (88.), illetve Balázs (9.)

kiállítva: Kecskés (94.)

sárga lap: Gévay (41.), Kulcsár (58.), Báló (67.), illetve Heris (42.), Kecskés (76., 94.)

Paks: Kemenes - Kulcsár, Kovács, Gévay, Laczkó (Vernes, 58.) - Papp (Jelena, 85.), Báló - Koltai (Szakály, 72.), Bertus, Bartha - Hahn

Újpest: Banai - Nagy, Heris, Kecskés, Mohl - Bardhi, Windecker - Balázs, Balogh (Pávkovics, 87.), Diarra (Angelov, 64.) - Lázok (Nagy G., 64.)

Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 1-0 (0-0)

Mezőkövesd, 1815 néző, v.: Berke

gólszerző: Gohér (75.)

sárga lap: Kink (39.), Hudák (51.), illetve Okuka (55.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel - Vági, Szeles, Hudák, Gohér - Mevongou, Egerszegi (Bacelic-Grgic, 57.), Molnár (Sós, 63.) , Strestík, Kink (Vosalik, 79.) - Diallo

MTK Budapest: Petkovic - Okuka (Nikac, 82.) Vukmir, Poór, Vadnai - Vass (Baki, 82.) Vogyicska, Kanta - Myke, Torghelle, Korozmán (Varga Sz., 65.

Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás 2-1 (2-1)

Bozsik József Stadion, 2832 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Lanzafame (42., 11-esből), Prosser (45.), illetve Gaál (48.)

sárga lap: Botka (45+2.), Kamber (74.), illetve Gaál (39.), Rácz (40.), Botka (45+2.), Kovács L. (62.), Wils (86.)

Honvéd: Gróf - Botka, Lovric, Kamber, Baráth - Nagy G., Gazdag, Hidi, - Koszta (Zsótér , 61.), Prosser (Kabangu, 61.), Lanzafame (Ikenne-King, 87.)

Haladás: Rózsa - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács L. (Tóth M., 66.), Iszlai, Gaál - Rácz (Dombi, 83.), Williams (Ars, 45+2.), Halmosi

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Ha nem vállaljuk be az áramszünetet, akkor 10-15 évvel tovább tart a zöld átállás

Ha nem vállaljuk be az áramszünetet, akkor 10-15 évvel tovább tart a zöld átállás

Drágulhat a gáz Európában, ami versenyképességi bajokhoz és akár a következő gazdasági válsághoz is elvezethet, hiszen 90%-os a kontinens importkitettsége, amit kihasználhatnak a nagy LNG-szállítók – hívta fel a figyelmet a Portfolio-nak adott exkluzív nagyinterjúban Lakatos Benjamin. A svájci székhelyű MET Csoport elnök-vezérigazgatója példátlan módon levezette, hogy milyen fázisokon keresztül ért a tetőpontjára 2022-ben az európai gázválság, és rögzítette: ha az akkor elpárolgott óriási összegek felét energiaberuházásokra költötte volna a kontinens, akkor most nem lennének energiaproblémái. A mai helyzetet úgy látja: megszűnt a régiónkban a gázellátási kockázat, de Ukrajnában a télen még lehetnek gondok a gáztárolók bombázásából. Az energiapiaci szakember szerint lehetne akár gyorsítani is a zöld átálláson, de "ha nem vállaljuk be, hogy időnként áramszünet is lehet", akkor a 2030-2040 közöttre tervezettnél 10-15 évvel tovább tart a folyamat; így a földgázra is tovább lesz szükség. 50 éves távon azonban már teljesen biztos abban Lakatos, hogy a lakosság szinte csak áramot fog használni, földgázt, benzint és gázolajat nem. Az interjúban több sportos hasonlatot is említett, így például azt, hogy az energiaiparban "már nagyon sokat edzettünk, csak még nem tudjunk, hogy focizni fogunk, birkózni vagy kézilabdázni"; emiatt sürgette egy egységes szabály- és mérési rendszer kialakítását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×