eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egy góllal nyert a Vasas és a Fradi, néggyel a Videoton

Eredmények az OTP Bank Liga 13. fordulójából: Videoton FC-Paksi FC 5-1, Debreceni VSC-Vasas 1-2, MTK Budapest-Gyirmót FC 1-0, Újpest FC-Diósgyőri VTK 4-4, Ferencváros-Budapest Honvéd 3-2, Mezőkövesd Zsóry FC-Swietelsky Haladás 3-0

A címvédő Ferencváros a második félidő derekán már három góllal vezetett, végül csak 3-2-re tudta legyőzni a Budapest Honvédot.

A Ferencváros védelme - amely az eltiltott Dilaver és Nalepa hiányában kifejezetten "furcsa" összetételben állt fel - több nagy hibát is elkövetett a találkozó elején, ám ezekkel a vendégek nem éltek. A zöld-fehérek ezt követően egyértelműen átvették az irányítást, és Böde fejesével megszerezték a vezetést.

Nem sokkal a szünet előtt Hajnal révén megduplázta előnyét a bajnokcsapat, így nyugodtan térhetett pihenőre.

A fordulást követően a Ferencváros átadta a kezdeményezést a kispestieknek, a gyors kontrákra helyezte a hangsúlyt, és úgy tűnt, hogy Djuricin egy ilyen ellenakció végén a 60. percben el is döntötte a három pont sorsát.

A háromgólos hátrány ellenére a vendégek nem adták fel, és tovább próbálkoztak, s egy pontrúgásból szépítettek is. Bő negyedórával a vége előtt Lanzafame tizenegyesével egy gólra jött fel a Honvéd, így rendkívül izgalmassá vált a hajrá.

A vendégek kis híján egyenlítettek, de a pályafutása első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Tömösvári fejesét Dibusz hatalmas bravúrral védett, s ezzel gyakorlatilag biztosította a győzelmet csapatának.

A Diósgyőr 4-4-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként az Illovszky Rudolf Stadionban.

Élvezetes, fordulatokban bővelkedő, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők Angyalföldön, ahol a vendégcsapat nagyon korán meglepte az Újpestet. A lila-fehérek azonban nem estek kétségbe a 3. percben bekapott gól után, s még a félidő derekán egyenlítettek, sőt bő negyedóra múlva fordítottak is, így előnnyel vonulhattak a szünetre.

Fordulás után egy felesleges szabálytalanságot követően korán büntetőhöz jutott a Diósgyőr, amely olyannyira felbátorodott, hogy a tizenegyesből szerzett egyenlítő gól után sem az eredmény megtartására törekedett, hanem tovább támadott. Ennek az utolsó negyedóra kezdetén meglett az eredménye, akkor egy kiváló találat után ismét a vendégeknél volt az előny.

Az Újpest azonban nem akart megbékélni a vereség gondolatával, nagy erőket mozgósított, s a lefújáshoz egyre közelebb kerülve, két perc alatt megfordította az állást. A DVTK-nak nagyon kevés ideje maradt, ezt a néhány percet azonban végül eredményesen töltötte: a hosszabbítás perceiben ugyanis a meccs elején csereként beállt Jagodinskis megszerezte a meccs nyolcadik, s a vendégek negyedik gólját, amelynek nyomán pontosztozkodással zárult a minden szempontból szórakoztató összecsapás.

Az MTK Budapest 1-0-ra legyőzte az újonc Gyirmót csapatát. Ez volt a fővárosi kék-fehérek első tétmeccse a múlt héten átadott Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A gólt Torghelle Sándor szerezte. 

Az újonc Mezőkövesd 3-0-s győzelmet aratott a vendég Haladás felett. Kifejezetten eseménydúsan indult a találkozó, ugyanis előbb a Mezőkövesd hagyott ki egy helyzetet, majd nem sokkal később a Haladás. A kezdeti rohamok után is mindkét együttes lendületes támadásokat vezetett, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, mindkét hálóőrnek bőven volt dolga. A szünet előtt aztán a hazaiak Diallo révén kétszer is betaláltak, de csak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe, mert a második találatot a jubiláló Szabó Zsolt játékvezető nem adta meg les miatt.

A második félidő mezőkövesdi kapufával indult, de ha Strestiknek centik híján nem is sikerült kapuba találnia, pár perccel később gólpasszt adott a duplázó Diallónak. A vendégek erre Gaál keresztlécet eltaláló szabadrúgásával válaszoltak, majd a csatár újabb lövését Tujvel hárította bravúrral. Az újonc viszont a 60. percre eldöntötte a találkozót a harmadik találattal. A hátralévő időben már mindkét csapat teljesítményén látszott, hogy eldőlt a három pont sorsa, így több gól nem született.

A listavezető Vasas FC 2-1-re győzött a Debrecen vendégeként.

Eseménytelen első félórát láthatott a közönség, helyzetek, sőt kapura lövés nélkül. Az utolsó negyedórában aztán megélénkült a játék, és előbb kimaradt egy debreceni ziccer, majd a végén Murka Benedek révén megszerezte a vezetést a listavezető. A második félidőt lendületesen kezdték a hazaiak, s ennek rövidesen eredménye is lett, hiszen néhány perc elteltével egyenlítettek. Hamar visszavette azonban a vezetést a Vasas, amely a folytatásban ugyan időnkét beszorult a saját kapuja elé, de ellentámadásaival többször is veszélyes helyzetet alakított ki. A DVSC hiába játszott fölényben, a hajrában a legnagyobb lehetőségét is kihagyta, és így a szezonban már harmadik vereséget szenvedte el hazai pályán.

A Vieoton 5-1-re verte a Paksot, pedig gyors paksi góllal kezdődött a találkozó: a vendégek első szögletét követően Hahn volt eredményes. A Videoton csak néhány percig volt hátrányban, miután Géresi távoli lövését bevédte Székely. A hazaiak az egyenlítést követően is támadásban maradtak és Scepovic büntetőjével átvették a vezetést. A Paks válaszolni próbált, Vernes közeli fejesénél azonban Kovácsik nagy bravúrral hárított. A kihagyott helyzet gyorsan megbosszulta magát: Szolnoki előreívelését Scepovic egy csel után pörgette a kapuba, így már kettővel vezettek a székesfehérváriak. A vendégek helyzetét nem könnyítette meg, hogy Szabó Jánost, aki utolsó emberként lerántotta a gólhelyzetben kiugró Negót, a játékvezető kiállította.

A fordulást követően gyorsan jött az újabb fehérvári gól, Hadzic parádés mozdulattal lőtt a kapuba. A paksi gárda nem sokkal később már nemcsak háromgólos hátrányban, hanem kettős emberhátrányban is volt, mert Kecskés a büntetőterületen belüli műesését követően megkapta második sárga lapját. A Videoton továbbra is támadásban maradt, az egyik akció végén pedig Lazovic belőtte együttese ötödik gólját, ezzel beállítva a mérkőzés végeredményét.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Videoton FC-Paksi FC 5-1

MTK Budapest-Gyirmót FC 1-0

Újpest FC-Diósgyőri VTK 4-4

Ferencváros-Budapest Honvéd 3-2

Mezőkövesd Zsóry FC-Swietelsky Haladás 3-0

Debreceni VSC-Vasas FC 1-2

A tabella:

1. Vasas 13 9 1 3 21-10 28 pont

2. Videoton FC 13 7 2 4 29-15 23

3. Ferencváros 13 6 4 3 25-18 22

4. Swietelsky-Haladás 13 6 3 4 16-15 21

5. Budapest Honvéd 13 5 3 5 20-14 18

6. Újpest FC 13 4 5 4 21-20 17

7. Mezőkövesd Zsóry FC 13 4 4 5 15-19 16

8. MTK Budapest 13 4 4 5 8-14 16

9. Debreceni VSC 13 4 3 6 17-20 15

10. Gyirmót FC 13 3 4 6 6-16 13

11. Diósgyőri VTK 13 3 3 7 17-27 12

12. Paksi FC 13 2 6 5 11-18 12

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×