eur:
389.08
usd:
361.37
bux:
68676.68
2024. május 7. kedd Gizella

Szombaton ismét Országfutás

Szombaton negyedik alkalommal rendezik meg az Országfutást, melynek legutóbbi, márciusi rendezvényén a résztvevők összesen 70 965 kilométert tettek meg.

Az Országfutást Vadász Vince amatőr sportoló álmodta meg. Ötlete alapján a rendezvény honlapján (orszagfutas.hu) való ingyenes regisztrálás mellett bárki, bárhol lefuthat vagy legyalogolhat legalább öt kilométert, így nem kell elutaznia a versenyre és nevezési díjat fizetnie. Az eredeti cél az volt, hogy a résztvevők megtett kilométerei összességében kiadják a magyar határ hosszának megfelelő 2246 kilométert. Ugyanakkor már az első, tavaly márciusban rendezett Országfutás túlteljesítette a célt, mivel 3845 résztvevő összesen 46 733 km-t tett meg.

A tavaly ősszel tartott második rendezvényen aztán már 5303 résztvevő futott, túrázott vagy gyalogolt összesen 52 304 km-t, s idén márciusban a 7985 regisztráló átlépte közösen a 70 ezer km-es határt.

A szervezők tájékoztatása szerint ezúttal szeretnék, ha 10 ezren csatlakoznának az Országfutáshoz, melyben olyan hírességek is részt vesznek mint a kajakos Csipes Tamara és Csipes Ferenc, illetve a szintén olimpiai bajnok Kovács István ökölvívó.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×