INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

vlv.hu

benedek tibor

szövetségi kapitány

vízilabda-válogatott

Ezért távozik Benedek Tibor

InfoRádió

A szövetségi kapitány még mindig keresi az okokat, mi történt a csapatával Rióban. Drámai beszélgetés az okokról, az elmúlt négy évről és a jövőjéről a vlv.hu -n.

A bejelentés: "December 31-én lejár a szerződésem és onnantól kezdve nem én látom majd el a szövetségi kapitányi feladatokat, hivatalosan is az utódom veszi át a munkát. A részletekről a szombati MVLSZ-közgyűlésen megválasztandó új elnökség dönt, ez a testület feltehetően kiírja majd a szövetségi kapitányi pályázatot."

- Mihez kezdesz a jövőben?

- Van egy kézfogáson alapuló megállapodásom az UVSE-vel, ott leszek szakmai irányító.

- A "szakmai irányító" mit jelent?

- Az egész klub szakmai irányítása az én feladatom lesz, ahol olyan irányvonalakat szeretnék meghatározni, amely alapja lehet a későbbi válogatott sikereknek is. Véleményem szerint még nagyobb energiákat kell mozgósítanunk a képzésben és a nevelésben, amiben szeretnék aktívan részt vállalni a jövőben. Az elmúlt négy évben nagyon sokat dolgoztunk ezen Horkai György utánpótlás kapitánnyal, rengeteg szakmai anyagot készítettünk, most még közelebb kerülök majd a témához.

- Férfi, női?

- Igen

- De kispadra nem ülsz?

- Nem, maradnak az edzők. Emellett szeretnék a szövetség új elnökségének tagja lenni, az öt lehetséges hely egyikére jelöltetem magam, amit majd a közgyűlés szavaz meg.

- Tehát akkor maradsz a magyar vízilabdában. Ha megválasztanak, gondolom, nem csak az UVSE érdekeit képviseled majd.

- Azt szeretném, hogy a szakmaiságot erősítse a jelenlétem, továbbra is a magyar vízilabda sikerességért szeretnék dolgozni, csak mostantól más szerepben.

- Ezek szerint eldőlt, hogy ha kiírnak pályázatot a szövetségi kapitányi posztra, nem fogsz pályázni.

- Nem.

- Mi az oka ennek?

- Leginkább az, hogy nem sikerült túltenni magam ezen az olimpiai szereplésen. Azt gondolom, hogy ha ennyiszer hangsúlyoztam, hogy vállalom a felelősséget, akkor az a tisztességes, hogy valóban vállaljam is, ezek ne csak szavak legyenek, úgyhogy talán egy kicsit büntetem is magam...

A teljes interjú a vlv.hu oldalán, ide kattintva olvasható.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018