eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ezért távozik Benedek Tibor

A szövetségi kapitány még mindig keresi az okokat, mi történt a csapatával Rióban. Drámai beszélgetés az okokról, az elmúlt négy évről és a jövőjéről a vlv.hu -n.

A bejelentés: "December 31-én lejár a szerződésem és onnantól kezdve nem én látom majd el a szövetségi kapitányi feladatokat, hivatalosan is az utódom veszi át a munkát. A részletekről a szombati MVLSZ-közgyűlésen megválasztandó új elnökség dönt, ez a testület feltehetően kiírja majd a szövetségi kapitányi pályázatot."

- Mihez kezdesz a jövőben?

- Van egy kézfogáson alapuló megállapodásom az UVSE-vel, ott leszek szakmai irányító.

- A "szakmai irányító" mit jelent?

- Az egész klub szakmai irányítása az én feladatom lesz, ahol olyan irányvonalakat szeretnék meghatározni, amely alapja lehet a későbbi válogatott sikereknek is. Véleményem szerint még nagyobb energiákat kell mozgósítanunk a képzésben és a nevelésben, amiben szeretnék aktívan részt vállalni a jövőben. Az elmúlt négy évben nagyon sokat dolgoztunk ezen Horkai György utánpótlás kapitánnyal, rengeteg szakmai anyagot készítettünk, most még közelebb kerülök majd a témához.

- Férfi, női?

- Igen

- De kispadra nem ülsz?

- Nem, maradnak az edzők. Emellett szeretnék a szövetség új elnökségének tagja lenni, az öt lehetséges hely egyikére jelöltetem magam, amit majd a közgyűlés szavaz meg.

- Tehát akkor maradsz a magyar vízilabdában. Ha megválasztanak, gondolom, nem csak az UVSE érdekeit képviseled majd.

- Azt szeretném, hogy a szakmaiságot erősítse a jelenlétem, továbbra is a magyar vízilabda sikerességért szeretnék dolgozni, csak mostantól más szerepben.

- Ezek szerint eldőlt, hogy ha kiírnak pályázatot a szövetségi kapitányi posztra, nem fogsz pályázni.

- Nem.

- Mi az oka ennek?

- Leginkább az, hogy nem sikerült túltenni magam ezen az olimpiai szereplésen. Azt gondolom, hogy ha ennyiszer hangsúlyoztam, hogy vállalom a felelősséget, akkor az a tisztességes, hogy valóban vállaljam is, ezek ne csak szavak legyenek, úgyhogy talán egy kicsit büntetem is magam...

A teljes interjú a vlv.hu oldalán, ide kattintva olvasható.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×