eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Tyson Fury lemondott profi címeiről

Tyson Fury azonnali hatállyal lemondott a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki címéről - közölte a nehézsúlyú profi ökölvívó istállója csütörtök hajnalban.

A Hennessy Sports közleménye szerint a 28 éves brit sportoló úgy érzi, ez az egyetlen helyes lépés, és azért döntött így, hogy a felépülésére tudjon koncentrálni. Fury szerint az szolgálja a boksz érdekeit, ha a világbajnoki címek aktívak maradnak, ő pedig hagyja, hogy mások küzdjenek meg a gazdátlanná vált övekért.

Az ökölvívóról október elsején olyan hírek jelentek meg, hogy doppingolt, ezért kellett másodjára is elhalasztani az ukrán Volodimir Klicsko elleni címmérkőzésének visszavágóját.

Az október 29-re tervezett mérkőzést rossz mentális állapotára hivatkozva mondta le a bokszoló, de később kiderült, kokaint találtak a szervezetében. A botrány nyomán Fury október 3-án bejelentette, hogy visszavonul, néhány órával később azonban közölte, hogy meggondolta magát.

Rá két nappal a Rolling Stone magazinnak arról beszélt, hogy mániás depressziója miatt iszik és használ kokaint. Mint mondta, gondjai enyhítésére használ tudatmódosító szert, ugyanakkor teljesítményfokozót sosem szedett.

"A ringben nyertem el ezeket a címeket, és azt hiszem, ott is kéne elveszniük, de jelenleg képtelen vagyok megvédeni őket, így azt a nehéz döntést hoztam, hogy hivatalosan lemondok nagybecsű világbajnoki címeimről" - fogalmazott a bokszoló. "A legjobbakat kívánom a versenytársaknak, én pedig nekivágok egy újabb nagy erőpróbának, amelyben - csakúgy mint Klicsko ellen - tudom, hogy győzedelmeskedni fogok" - tette hozzá.

Tyson Fury tavaly novemberben nagy meglepetésre, egyhangú pontozással győzte le Düsseldorfban ukrán ellenfelét, aki így 2004 áprilisa után kapott ki újra, és több mint kilenc év elteltével veszítette el világbajnoki címeit. A profik között százszázalékos mérleggel álló brit (25 győzelem, 18 KO) azóta nem lépett szorítóba.

Fury edzője - a nagybátyja - azt mondta: biztos abban, hogy unokaöccse vissza fog térni, és visszaszerzi, ami jog szerint az övé.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×